Extrema de 31 de ani, care joacă la Al Arabi (Qatar), a evoluat la toate turneele finale ale competiţiei începând din 2010 (Angola) şi va stabili un nou record de apariţii în turneu pentru Tunisia.
Msakni va fi astfel la o singură ediţia diferenţă de deţinătorii recordului, egipteanul Ahmed Hassan şi camerunezul Rigobert Song, cu opt turnee finale ale CAN.
În lotul de 28 de jucători, anunţat de federaţia tunisiană, se numără şi Wahbi Khazri, aflat la a cincea Cupă a Africii. Fundaşul Bilel Ifa a fost convocat după ce a evoluat ultima oară la un turneu final în 2013. Ifa nu a mai fost chemat la naţională timp de opt ani, însă a fost inclus în lot după ce a ajutat Tunisia să ajungă luna aceasta în finala Cupei Arabe, în Qatar.
Fotbal
Spectacolul din cupele europene continuă între 15 și 17 martie
14/03/2022 LA 14:44
CITEȘTE ȘI
ATACAT DE HOȚI, JOAO CANCELO S-A LUPTAT PENTRU VIAȚA SA SUB PRIVIRILE IUBITEI ȘI FETIȚEI DE DOI ANI

Tunisia are un lot puternic la Cupa Africii

De subliniat convocarea fostului internaţional olandez de tineret Omar Rekik. Jucătorul de 20 de ani, care evoluează la echipa de rezerve a clubului Arsenal Londra, a debutat la seniori pentru Tunisia într-un meci amical în iunie.
Din lot nu lipseşte nici mijlocaşul ofensiv Aissa Laidouni, de la Ferencvaros, care anterior a jucat la FC Voluntari.
La Cupa Africii pe Naţiuni din Camerun, care a fost amânată în 2021 pentru 2022, din cauza pandemiei de Covid-19, Tunisia va evolua în Grupa F, alături de Gambia, Mali şi Mauritania.
Lotul Tunisiei
Portari: Farouk Ben Mustapha (Esperance Tunis), Bechir Ben Said (US Monastir), Aymen Dahmen (CS Sfaxien), Ali Jemal (Etoile Sahel);
Fundaşi: Ali Abdi (Caen), Mohamed Amine Ben Hamida (Esperance Tunis), Dylan Bronn (Metz), Mohamed Drager (Nottingham Forest), Oussama Haddadi (Yeni Malayaspor), Bilel Ifa (Club Africain), Ali Maaloul (Al Ahly Cairo), Hamza Mathlouthi (Zamalek), Omar Rekik (Arsenal), Montassar Talbi (Rubin Kazan);
Mijlocaşi: Fires Ben Larbi (Ajman Club), Mohamed Ali Ben Romdhane (Esperance Tunis), Anis Ben Slimane (Broendby), Ghailene Chaalali (Esperance Tunis), Saif-Eddine Khaoui (Clermont), Aissa Laidouni (Ferencvaros), Hannibal Mejbri (Manchester United), Hamza Rafia (Standard Liege), Elyas Skhiri (FC Koln);
Atacanţi: Seifeddine Jaziri (Zamalek), Wahbi Khazri (St Etienne), Youssef Msakni (Al Arabi), Naim Sliti (Al Ittifaq), Yoann Touzghar (Troyes).
Sursa: Agerpres
https://i.eurosport.com/2021/12/31/3278755.jpg
Fotbal
Edi Iordănescu a anunțat convocările preliminare pentru partidele cu Grecia și Israel
04/03/2022 LA 13:39
Fotbal
Brazilia, "surplus" de atacanți. Cine va prinde lotul pentru Mondialul din Qatar?
17/02/2022 LA 10:30