Marius Corbu a început să joace fotbal în copilărie, văzându-i pe ceilalți băieți din curtea școlii făcând acest lucru. Mijlocașul în vârstă de 19 ani a vorbit pentru Eurosport.ro despre primele amintiri pe care le are legate de fotbal și despre cum a ajuns să evolueze în tricoul Akademiei Puskas.
"În curtea școlii, majoritatea băieților jucau fotbal și m-a prins din prima și pe mine! Prima amintire de pe stadion este de la un meci Oțelul Galați - Steaua București.
Am ajuns în Ungaria pentru că cei de la Puskas mă urmăreau de mai mult timp deoarece între Csikszereda și Puskas există un parteneriat. Am jucat de mai multe ori contra Akademiei Puskas la diferite categorii de vârstă, reușind aproape mereu să marchez și să mă remarc.
Fotbal
6 stranieri, pe lista preliminară a lui Florin Bratu pentru amicalele cu Georgia și Slovacia
13/05/2022 LA 13:47
Momentul debutului în prima ligă din Ungaria a fost și este un moment special în cariera mea. Lucrurile s-au întâmplat foarte repede, practic nu am avut timp să mă gândesc prea mult, dar eram pregătit și încercam doar să fiu eu", a declarat Corbu.
https://i.eurosport.com/2022/02/10/3311397.jpg
În plus, fotbalistul ne-a povestit și cum este experiența în Ungaria, ce a învățat acolo și cum l-au impresionat maghiarii în ceea ce privește percepția lor față de fotbal.
"Am învățat multe lucruri care m-au ajutat să mă maturizez, dar cele mai importante au fost cum să mă descurc total pe cont propriu într-o lume numai cu necunoscuți și că fotbalul este ca un maraton, nu ca un sprint.
Așteptările sunt asemănătoare cu cele din România, însă modul în care ei încearcă să obțină rezultatele dorite sunt total diferite, cea mai mare diferență fiind modul în care tratează și se ocupă de jucătorii tineri", a mărturisit sportivul.
Citește și:

#AiNoștri | "Fotbalul este fenomenul care mi-a oferit tot ce am!"

Tânărul mijlocaș a comentat și cum este să joace la Akademia Puskas, echipă care se luptă pentru titlu în Ungaria, fiind în prezent pe locul 1 al clasamentului, cu 40 de puncte obținute după 19 etape, și unde este coechipier cu Alexandru Băluță.
De asemenea, Marius Corbu a explicat ce înseamnă fotbalul pentru el și a precizat care este visul său în ceea ce privește cariera sportivă.
"Faptul că joc la o echipă care se luptă la titlu mă face să mă simt fotbalist, în primul rând, dar și să îmi doresc în fiecare zi mai mult și să vreau să progresez mereu.
Fotbalul este fenomenul care mi-a oferit tot ce am azi. Îmi doresc să ajung să joc la o echipă din primele 5 ligi ale Europei, care joacă sezon de sezon în competițiile europene", a spus Corbu, în exclusivitate pentru Eurosport.ro.
Jucătorul de 19 ani a vorbit și despre cel mai greu moment din carieră, menționând că acesta este legat doar de faptul că se află departe de cei dragi și de casă.
"Cele mai dificile momente sunt clipele când mă gândesc la casă, familie și prieteni, știind ca toți și toate sunt departe, dar aceste gânduri mă fac mereu să îmi continui visul pe care îl am de mic copil, dragostea pentru fotbal", a adăugat fotbalistul.
https://i.eurosport.com/2022/02/10/3311398.jpg

#AiNoștri | "Asta mă motivează și mai mult"

Înainte de a evolua în Ungaria, Marius Corbu a jucat în Liga 2, la Csikszereda. În cadrul interviului, sportivul și-a exprimat și părerea despre fotbalul din România și a punctat ce crede că ar trebui să se schimbe pentru ca echipele din țara noastră să ajungă să facă o figură frumoasă la nivel european.
"Nu sunt eu îndreptățit să critic fotbalul românesc, dar consider că ar trebui schimbată mentalitatea și profesionalismul", a declarat Marius Corbu, care a spus că fotbalistul său preferat este dintotdeauna Lionel Messi.
Mijlocașul, cotat de site-ul transfermarkt.com la 600.000 de euro, care a îmbrăcat în 2021 și tricoul echipei naționale a României, la nivel U20 și U21, a mărturisit că se simte împlinit atunci când își poate reprezenta țara, convocarea sub tricolor fiind un lucru care îl motivează foarte mult: "Este un sentiment de împlinire, de măreție, care pe mine personal mă motivează și mai mult în cariera mea!"
Întrebat dacă ar fi tentat să joace pentru Ungaria, dacă maghiarii ar decide să-i dea cetățenie pentru a evolua în naționala lor, Marius Corbu a spus: "Acesta este un subiect ce aparține de domeniul viitorului. Momentan, eu încerc să dau tot ce pot de fiecare dată când intru pe un stadion sau teren de fotbal și să trăiesc momentul prezent", a conchis sportivul de la Akademia Puskas, care ne-a spus și că Bundesliga și La Liga sunt campionatele sale preferate, datorită stilului de joc.
https://i.eurosport.com/2022/02/10/3311393.jpg

#AiNoștri | Marius Corbu, în câteva cuvinte

  • În curtea școlii, la fotbal, prietenii mă strigau… Marius.
  • Modelul meu când eram mic era… tatăl meu.
  • Primul post pe care am jucat a fost… atacant.
  • Oamenii care mi-au influențat cel mai mult cariera sunt… antrenorii mei.
  • După ce înscriu, obișnuiesc să… fac cruce.
  • Fotbalistul pe care aș vrea să-l întâlnesc este… Zlatan Ibrahimovic.
  • Echipa din Europa la care aș vrea să joc este… Barcelona.
Romanian Liga I
4 români, printre cei mai promițători fotbaliști U20 din Europa! Cum arată clasamentul CIES
31/01/2022 LA 09:58
OTP Bank Liga
Alexandru Băluță, în formă maximă în Ungaria! Românul a reușit o dublă și e golgheterul echipei sale
06/02/2022 LA 17:27