Deşi nu are experienţă ca antrenor, Pirlo a primit în vară o şansă nesperată. Oficialii torinezilor l-au numit la cârma formaţiei care a dominat autoritar ultimul deceniu din fotbalul italian, iar misiunea e să contruiască o formaţie care să cucerească Champions League.
Debutul în Liga Campionilor a fostului mare mijlocaş va fi unul plin de încărcătură emoţională, în condiţiile în care în faţă îi va sta Dinamo Kiev, formaţie antrenată de fostul său antrenor, Mircea Lucescu.
Tehnicianul român l-a pregătit pe Pirlo atât la Brescia, cât şi la Inter. În urmă cu două decenii şi jumătate, pe vremea când avea doar 16 ani, Pirlo a fost debutat în tricoul "rândunelelor" de nea Mircea, care i-a ghidat primii paşi în carieră şi i-a oferit sfaturi importante pentru viitor.
Fotbal
Moștenirea pe care Mircea Lucescu o lasă fotbalului românesc
15/12/2021 LA 12:57
"Lucescu a fost primul meu antrenor, el m-a adus la prima echipă când aveam 15 ani și am debutat la 16 ani. Încă vorbim. Mereu o să-i fiu recunoscător. Acum este o bună oportunitate să-l înfrunt", a spus Andrea Pirlo la conferinţa de presă de dinaintea duelului cu Dinamo Kiev.

Pirlo, în conflict cu Dybala, înainte de Dinamo Kiev - Juventus

Pirlo nu se află în cea mai bună situaţie la Juventus, chiar dacă jocul echipei arată mai bine decât în perioada "Sarri".
Asta pentru că Paulo Dybala, una dintre vedetele echipeie, e extrem de supărat că nu a fost folosit în deplasarea de la Crotone. Potrivit presei italiene, cel poreclit "La Joya" a fost extrem de dezamăgită că a fost rezervă neutilizată, în condiţiile în care Cristiano Ronaldo nu e disponibil, fiind testat pozitiv cu coronavirus.
În egalul obţinut pe Stadio Ezio Scida, tehnicianul piemontezilor a optat pentru un trio de atac format din Chiesa, Kulusevski şi Morata.
Nemulţumirea lui Dybala vine în contextul în care oficialii torinezi fac toate eforturile în această perioadă să îi prelungească înţelegerea scadentă în 2022. Dacă nu se va ajunge la un acord, e foarte probabil ca sud-americanul să primească "verde" pentru un transfer în Premier League vara viitoare, astfel încât "Bătrâna Doamnă" să nu rişte să îl piardă gratis, ulterior.
Fotbal
Rădoi, întrebat dacă anunțul plecării sale de la națională nu i-a zăpăcit pe jucători
10/11/2021 LA 12:57
Fotbal
Scholes distruge un star de la United: "La 35 de ani cineva va trebui să îl țină de mână pe teren"
03/11/2021 LA 08:47