Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De Bruyne și Foden, cei mai buni jucători ai anului! "E cel mai important premiu individual"

Bianca Dumitru

Publicat 07/06/2021 la 12:54 GMT+3

Kevin De Bruyne și Phil Foden s-au impus duminică seară la gala premiilor PFA (Professional Footballers' Association). Cei doi fotbaliști de la Manchester City au câștigat trofeele pentru Jucătorul Anului, respectiv Tânărul Jucător al Anului.

De Bruyne, Foden - Chelsea-Manchester City - Premier League 2020/2021 - Getty Images

Credit imagine: Getty Images

După ce au cucerit titlul în Premier League cu Manchester City, Kevin De Bruyne și Phil Foden și-au adjudecat premiile puse la bătaie de PFA pentru Jucătorul Anului și Tânărul Jucător al Anului. Cei doi fotbaliști au avut concurență serioasă pentru cele două trofee.
De Bruyne s-a luptat pentru titlul de Jucătorul Anului cu Bruno Fernandes, Harry Kane, Ilkay Gundogan, Ruben Dias și Phil Foden, în timp ce la categoria Tânărul Jucător al Anului au fost nominalizați Bukayo Saka, Declan Rice, Mason Greenwood, Mason Mount și Trent Alexander-Arnold.
După acordarea premiilor, Kevin De Bruyne a declarat că acest trofeu individual contează enorm pentru el.
"Vrei să câștigi toate trofeele cu echipa și probabil că acesta este cel mai important premiu individual din ligă. Să fii votat de competitorii tăi, de jucătorii cu care concurezi în fiecare meci... Faptul că ei te aleg spune foarte multe. Sunt, din punctul meu de vedere, oamenii care știu cel mai mult despre joc. Când ai aceste distincții, poți să le arăți copiilor tăi și să spui: 'Uite, asta a făcut tati când era mai tânăr!'", a spus belgianul în vârstă de 29 de ani, citat de .
Phil Foden s-a arătat și el extrem de onorat, având doar cuvinte de laudă la adresa colegilor săi.
"Sunt foarte onorat. Au existat câțiva jucători minunați în trecut care au câștigat acest premiu și mă simt foarte norocos pentru că au fost atât de mulți tineri talentați anul acesta. Aș vrea să le mulțumesc părinților mei, tuturor antrenorilor și jucătorilor. Fără cei care îmi creează șanse, nu aș înscrie și poate nu aș câștiga premii. Fără ei, nu ar fi fost posibil", a declarat Foden, conform aceleiași surse.

De Bruyne și-a prelungit contractul cu City

La începutul lunii aprilie, Kevin De Bruyne a semnat prelungirea contractului cu Manchester City, punând astfel capăt speculațiilor că ar putea pleca de la clubul englez în viitorul apropiat. Noul acord este valabil până în vara lui 2025, fotbalistul arătându-se foarte mulțumit de faptul că va rămâne la clubul unde a găsit climatul perfect pentru a-și evidenția calitățile.
Belgianul a ajuns la Manchester City în 2015, iar în cele 6 sezoane petrecute pe Etihad a cucerit 3 titluri de campion al Angliei, o Cupă a Angliei, 4 Cupe ale Ligii Angliei și o Supercupă a Angliei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo