Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

5 jucători care au retrogradat, dar care pot continua în Premier League, la formații de top

Cristian Mihală

Publicat 17/05/2021 la 23:33 GMT+3

Retrogradatele din Premier League se știu de mai bine de o săptămână, dar unii dintre jucătorii de la formațiile care vor evolua în Championship ar putea continua pe prima scenă a fotbalului britanic. Ei au impresionat și au toate motivele să spere la un transfer salvator.

West Bromwich Albion's Brazilian midfielder Matheus Pereira (L) scores his team's opening goal during the English Premier League football match between Chelsea and West Bromwich Albion at Stamford Bridge in London on April 3, 2021.

Credit imagine: Getty Images

Anul trecut, Watford, Bournemouth și Norwich au luat drumul ligii secunde, dar fotbaliști precum Doucoure (20 de milioane de euro), Nathan Ake (45 de milioane de euro), Callum Wilson (22 de milioane de euro) sau Aaron Ramsdale (20 de milioane de euro) au fost transferați de Everton, City, Newcastle sau Sheffield United.

Fotbaliști retrogradați, pe listele cluburilor importante din Premier League

Din această cauză avem toate motivele să credem că istoria se va repeta și formațiile din Premier League vor fi extrem de interesate de unii fotbaliști de la Sheffield United, WBA sau Fulham. Chiar dacă echipele acestea au dezamăgit, există jucători care au ținut steagul sus și au avut prestații apreciate. Mai jos vi-i prezentăm pe cei mai interesanți 5 jucători care pot continua în Premier League, chiar dacă au luat drumul Championship.
1. Matheus Pereira (WBA)
Când West Brom a promovat vara trecută, toți specialiștii au convenit că șansele de rămânere în Premier League depind de doi jucători: Grady Diangana și Matheus Pereira.
Dacă primul a dezamăgit, pierzându-și chiar locul de titular, brazilianul a fost motorul echipei. Cu o tehnică fantastică, Pereira execută excelent și fazele fixe. A înscris 10 goluri în actuala stagiune, fiind golheterul echipei. De altfel, doar Callum Robinson a reușit să se ridice la jumătatea golurilor marcate de mijlocașul sud-american.
În stagiunea 2019-2020, Pereira impresionase prin pasele decisive reușite, fiind printre cei mai buni pasatori din Championship. Și în actuala stagiune a fost la înălțime la acest capitol, chiar dacă a reușit "doar" 6 assisturi. Interesant în cazul sud-americanului e că s-a făcut remarcat și în meciurile cu echipele mari, 2 dintre goluri și 3 dintre assisturi venind în confruntările cu formațiile aflate la momentul respectiv în top 4.
Se zvonește deja că Leeds și Bielsa l-a pus pe Pereira în vârful listei de achiziții, dar și Villa poate intra pe fir, dacă Grealish nu va mai putea fi ținut. Ultima intrată în cursă pentru mijlocaș e Leicester, Brendan Rodgers apreciindu-i mult calitățile.
2. Ademola Lookman (Fulham)
În urmă cu 4 ani, Lookman era văzut unul dintre cei mai de perspectivă jucători englezi, ajutându-și naționala U20 să câștige titlul mondial.
Everton nu i-a oferit însă prea multe șanse și nici în Bundesliga nu a confirmat. Leipzig l-a transferat în 2019, însă Lookman a jucat în doar 11 partide pentru formația lui Nagelsmann.
Ca atare, în septembrie, când Fulham a investit în el, pariul părea riscant. Însă Ademola a arătat consistență, jucând în 31 de partide pentru formația lui Scott Parker. A reușit 4 goluri și 4 assisturi, dar nu cifrele sunt cele care îl recomandă. Mijlocașul ofensiv a demonstrat o disponibilitate la efort excepțională și a ajutat enorm și defensiva. Lookman a arătat că s-a maturizat și că e gata de orice sacrificiu să nu ajungă pe lista talentelor irosite, iar atitudinea sa îl recomandă pentru o mutare în vară.
Potrivit presei engleze, West Ham e pe urmele lui, dar cu siguranță în cursa pentru jucător vor intra și alte formații.
Sander Berge
3. Sander Berge (Sheffield United)
După un sezon istoric, Sheffield United a fost marea dezamăgire a acestei stagiuni, astfel că niciunul dintre jucători nu ar merita să continue în Premier League.
Totuși, Berge a fost în actuala stagiune mai mult accidentat, fiind apt să își ajute echipa în doar 15 partide. Ca atare, "reputația" din sezonul 2019-2020 a rămas oarecum intactă, iar nordicul e la mare căutare. S-a vorbit inclusiv de Liverpool, care caută înlocuitor pentru Giorginio Wijnaldum.
Berge se aseamănă mult ca stil de joc cu alt scandinav, Pierre-Emile Hojbjerg, doar că, spre deosebire de danez, e capabil să devină un mijlocaș box-to-box, care să ajute mai mult atacul. Calitatea paselor sale impresionează și e greu de crezut că va evolua în stagiunea viitoare în Championship.
4. Joachim Andersen (Fulham)
Fulham retrogradează, dar lasă o impresie bună, în ultimele luni Scott Parker reușind să transforme fața echipei. La începutul sezonului, londonezii erau extrem de slabi din punct de vedere defensiv, dar între timp lucrurile s-au mai reglat.
La acest lucru a contribuit din plin Joachim Andersen, care, la doar 24 de ani a arătat multă maturitate în joc. Bun în duelurile aeriene, el a fost titular în 29 de dispute, arătând siguranță și calm. E printre cei mai buni din Premier League la tacklinguri reușite și intercepții, iar media engleză scrie că Tottenham e extrem de interesată să îl transfere.
Sam Johnstone denies Raheem Sterling
5. Sam Johnstone (WBA)
Produs al Academiei lui Manchester United, Sam Johnstone a ajuns deja la 28 de ani. Titular indiscutabil în ultimele două sezoane înaintea promovării la WBA, goalkeeperul a arătat și în acest an că e unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei.
Din păcate, a avut în față o apărare destul de slabă și e nevoit să ia drumul ligii secunde, însă cel mai probabil nu pentru mult timp. Tottenham caută înlocuitor pentru Lloris, iar West Ham o alternativă pentru Fabianksi, ambii ajunși la o vârstă. Iar Johnstone e în capul listei de portari pentru ambele cluburi.
154 de saves a avut în acest sezon Sam Johnstone, fiind de departe pe primul loc la acest capitol, în Premier League. Doar Messlier (140), de la Leeds, a reușit să mai depășească granița celor 135 de intervenții decisive.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo