Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

A doua plecare din lotul lui Klopp! Şi-a dat acceptul să se transfere la "prietena" lui Liverpool

Cristian Mihală

Publicat 07/05/2021 la 11:54 GMT+3

Alex Oxlade-Chamberlain o va părăsi pe Liverpool în această vară. Cea mai probabilă destinație este Southampton, fostul său club, dar și Dortmund a intrat pe fir pentru un transfer.

Liverpool’s Alex Oxlade-Chamberlain has taken Jurgen Klopp’s advice on board (Peter Byre/PA).

Credit imagine: PA Sport

Accidentat mai mereu, Ox a fost folosit în doar 274 de minute în acest sezon de Jurgen Klopp, în toate competițiile. Mijlocașul își dorește o echipă unde să evolueze constant, iar tehnicianul german nu îi poate oferi vreo garanție în acest sens.
Ca atare, oficialii "cormoranilor" şi stafful tehnic şi-au dat acordul ca englezul de 27 de ani să fie lăsat să plece în schimbul unei sume modice. Conform Daily Mail, Southampton este extrem de interesată de serviciile lui, iar Ox agreează ideea de a reveni la formaţia care l-a crescut. Mijlocaşul va reprezta a doua plecare a verii din lotul lui Klopp, după ce Wijnaldum, aflat la final de contract, s-a înţeles cu Barcelona.

Southampton e în relaţii excelente cu Liverpool. Ox, spre St Mary's Stadium

Relaţiile dintre cluburi sunt excelente, în ultimii ani Rickie Lambert, Dejan Lovren, Van Dijk, Adam Lallana sau Sadio Mane fiind doar câţiva dintre jucătorii care au lăsat St Mary's Stadium pentru Anfield. În acest sezon, campioana Angliei l-a trimis pe Minamino la trupa lui Ralph Hasenhüttl, însă asiaticul nu a confirmat. Deşi Southampton are clauză de transfer definitiv, nu o va accesa şi a demarat deja negocierile pentru transferul lui Oxlade-Chamberlain.
Ox e dorit şi de Dortmund, însă acesta pare că preferă să revină la formaţia unde s-a lansat. De la 7 ani el a fost la Academia "sfinţilor", pentru care a debutat la echipa mare în urmă cu 10 ani, când abia împlinise 17 ani. După doar un sezon (9 goluri în 36 de partide), calităţile au fost remarcate de scouterii lui Wenger, care l-au adus la Arsenal. A petrecut 6 ani pe Emirates, înainte ca în 2017 să semneze cu Liverpool.
De-a lungul timpului petrecut pe Anfield, Ox a adunat doar 74 de meciuri. Asta pentru că jucătorul de 27 de ani a suferit numeroase accidentări, care i-au influențat în mod categoric cariera. Dintre toate problemele medicale întâmpinate, cea din aprilie 2018 a fost, de departe, cea mai gravă. Atunci, Ox a suferit o accidentare la genunchi, într-un meci cu AS Roma, care l-a ținut departe de teren aproape un an de zile. În acel sezon, mijlocașul a ratat atât finala Champions League, jucată de Liverpool împotriva Realului, cât și Campionatul Mondial din Rusia.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Programul Premier League - 8-9 mai
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo