Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

A început revoluția la Newcastle. Steve Bruce, demis, The Telegraph anunță primul mare transfer

Cristian Mihală

Publicat 20/10/2021 la 14:08 GMT+3

Newcastle l-a demis pe Steve Bruce, caută un înlocuitor pentru acesta - favorit fiind Fonseca -, dar pregătește și campania de transferuri din iarnă. Ținta numărul unu pentru noii patroni e Dominic Calvert-Lewin, de la Everton.

Dominic Calvert-Lewin of Everton jumps between Virgil van Dijk and Andy Robertson of Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Averea de 320 de miliarde de euro a arabului care a preluat Newcastle a făcut ca presa din întreaga lume să speculeze pe seama numelor mari care vor sosi pe St. James' Park în perioada următoare.
În acest moment, "coțofenele" sunt într-o situație grea, pe penultimul loc în clasament, iar perspectiva unui sezon fără cupe europene îi face pe mulți să fie reticenți în legătură cu ofertele primite de la Newcastle. Astfel, Zidane și Conte au refuzat deja propunerile de a-l înlocuit pe Bruce, demis azi, iar favorit să vină pe banca tehnică e în acest moment Paulo Fonseca. Același lucru se întâmplă și în cazul jucătorilor de top, fiind greu de crezut că pentru următorii 2-3 ani jucătorii world-class pot fi o țintă pentru Newcastle.
Totuși, e nevoie de întăriri masive în perioada de mercato din iarnă, pentru a nu exista emoțiile retrogradării, iar șefii clubului l-au pus pe Dominic Calvert-Lewin în fruntea liste de transferuri. The Telegraph, o sursă extrem de credibilă, pentru că foarte rar se înșală în momentul în care își asumă o informație, susține că oficialii de pe St. James' Park vor face tot ce depinde de ei pentru a-l aduce pe vârful lui Everton.

Calvert-Lewin, o țintă la îndemână pentru Newcastle

Chemat constant la naționala Angliei, atacantul de 24 de ani are ca atu-uri, dincolo de valoare, vârsta și faptul că nu e un obișnuit al aerului tare din Champions League. Ca atare, e unul dintre puținii pentru care un transfer la Newcastle nu ar fi, pe termen scurt, un pas înapoi.
Newcastle e dispusă să ofere peste 50 de milioane de euro pentru vârful lui Benitez, care sezonul trecut a marcat 21 de goluri în toate competițiile. Și în actuala stagiune a început în forță, dar din păcate pentru fanii "caramelelor" în acest moment e accidentat.
Calvert-Lewin ar face un parteneriat minunat cu actualul vârf, Callum Wilson, iar un trio ofensiv cu Allan Saint-Maximin ar oferi suficiente argumente pentru ca echipa să se salveze fără alte întăriri, în iarnă.
DCL a fost în ultima perioadă și în atenția lui Arsenal, dar e limpede că "tunarii" nu pot concura cu Newcastle din punct de vedere financiar. În plus, pe termen mediu și lung, formația de pe St. James' Park pare mai îndreptățită să spere la performanțe, chiar dacă Arsenal are de partea sa istoria.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo