Lampard a avut peste 300 de milioane de lire doar în 2020 pentru a reconstrui Chelsea. S-au făcut transferuri impresionante și mulți specialiști anticipau că "albaștrii" se vor bate la titlu. Chiar mult timp au dat senzația că o pot face, dar de două luni echipa a intrat într-o criză fără precedent (4 victoii în ultimele 11 meciuri, în toate competițiile, două dintre ele cu modestele Morecambe și Luton).
Ca atare, Abramovich a cochetat de ceva timp cu ideea înlăturării staffului tehnic, dar abia azi s-a ajuns la un acord de încetare a contractului cu Lampard și colaboratorii săi. Patronul lui Chelsea a dezvăluit că a fost una dintre cele mai grele decizii de când e numărul unu pe Stamford Bridge, dar e convins că a luat hotărârea care se impunea, dacă e să nu luăm în calcul factorul sentimental, ci doar pe cel sportiv.
"A fost o decizie foarte complicată pentru club, nu a fost ușor pentru că am o relație excelentă cu Frank și îl respect enorm pentru tot ce a făcut pentru noi, de-a lungul timpului. Este un om de o integritate ireproșabilă și un mare caracter. Din păcate, după ce s-a întâmplat în acest sezon, am considerat că cea mai bună soluție e înlocuirea băncii tehnice. Vreau să îi mulțumesc lui Frank în nume personal, dar și numele clubului pentru munca extraordinară depusă și vreau să îi urez succes pe mai departe. E un simbol pentru clubul nostru și statutul lui rămâne același, chiar dacă acum ne despărțitm. Va fi mereu binevenit pe Stamford Bridge", a spus Roman Abramovich, conform unui comunicat oficial dat de Chelsea după demiterea lui Lampard.
Premier League
Cristiano Ronaldo este dorit de o rivală după interviul incendiar în care a demolat-o pe Man United
14/11/2022 LA 07:04
"Albaștrii" sunt în prezent pe locul 9 în clasament, la 11 puncte de liderul Manchester United și la 5 puncte de ultimul loc de Champions League, ocupat de Liverpool.

Thomas Tuchel, marele favorit să o preia pe Chelsea

Thomas Tuchel, care a fost dat afară de la PSG în această iarnă, e principalul candidat să vină în locul lui Lampard pe banca tehnică a grupării londoneze. Acesta are marele avantaj că e liber de contract și poate prelua echipa imediat, fără foarte multă birocrație.
Nagelsmann era printre prferații lui Abmramovich, dar tânărul tehnician al lui Leipzig nu e lăsat de formația germană să plece decât dacă vor fi plătite anumite compensații.
O altă variantă a fost Allegri, dar atât englezii cât și italienii anunță că această pistă a devenit tot mai "rece", părțile întrerupând orice contact în ultimele săptămâni.
Următorul meci pentru Chelsea e miercuri, de la ora 20:00, pe teren propriu, cu Wolves. Duelul va fi în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/01/24/2978140.jpg
Premier League
Un fost antrenor din Premier League le-a închis ușa celor de la Aston Villa! Dezvăluirea englezilor
21/10/2022 LA 09:32
Premier League
Graham Potter a început "curățenia" la Chelsea! Primul jucător de care vrea să scape
14/10/2022 LA 06:42