Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

OFICIAL | Frank Lampard a fost demis de la Chelsea! Cine e marele favorit să-i ia locul englezului

Nicu Savin

Actualizat 25/01/2021 la 13:49 GMT+2

Chelsea are un sezon mult sub așteptări, iar răbdarea conducerii londonezilor a ajuns la final. Jurnaliștii de la The Telegrapf anunță că Frank Lampard va fi demis de la cârma echipei, ca urmare a rezultatelor necloncudente din ultima vreme.

Frank Lampard va fi demis în curând de la Chelsea

Credit imagine: Getty Images

UPDATE
Chelsea a confirmat în mod oficial despărțirea de Frank Lampard. Roman Abramovich a ținut să-i mulțumească tânărului antrenor pentru această perioadă, menționând că acesta va fi așteptat să revină pe viitor pe Stamford Bridge.
Așadar, Lampard pleacă de la Chelsea după un an și jumătate. Fostul mare fotbalist al londonezilor a stat de 84 de ori pe banca lui Chelsea, având un bilanț de 44 de victorii, 15 egaluri și 25 de înfrângeri, ceea ce ănseamnă o medie de 1,75 puncte obținute pe meci.
Știrea inițială
Frank Lampard va fi demis în cursul zilei de astăzi de la Chelsea, cel puțin așa anunță renumitul cotidian britanic, The Telegraph. Rezultatele slabe din prima parte a sezonului și jocul mult sub așteptări al echipei de pe Stamford Bridge l-au convins pe Roman Abramovich că este momentul unei schimbări la nivelul băncii tehnice.
Chelsea a avut un final bun în stagiunea trecută, clasându-se pe loc de Champions League, dar conducerea clubului aștepta mult mai mult de la acest sezon, mai ales că în vară s-au investit peste 250 de milioane de € în transferuri.
Din păcate pentru londonezi, echipa este abia pe locul 9 în Premier League, șansele la titlu fiind de pe acum compromise, iar un loc în primele 4 este și el greu realizabil. Chiar dacă lucrurile nu au mers, multă lume credea că Frank Lampard va rămâne cel puțin până în vară, statutul său de legendă a clubului făcându-l oarecum intangibil de către cei din conducere.
Ei bine, nu va fi așa, pentru că Abramovich demonstrează încă odată că are răbdarea scurtă și îl va demite pe tehnician. Magnatul rus a procedat la fel de fiecare dată când echipa nu avea rezultate, chiar dacă demiterile antrenorilor l-au costat foarte mulți bani de cele mai multe ori.
Lampard ajunsese pe banca lui Chelsea în vara lui 2019, după ce avusese un sezon bun cu Derby County în Championship. În acest sezon, echipa este calificată în optimile Champions League și a avansat și în Cupa Angliei, după victoria de ieri în fața celor de la Luton.

Lista posibililor înlocuitori ai lui Frank Lampard la Chelsea

Scaunul lui Lampard se clătina de câteva săptămâni, iar presa britanică a scris că Abramovich a întocmit deja o listă cu pozibili înlocuitori. Julian Nagelsmann, managerul lui Leipzig, este preferatul rusului, dar acesta nu poate pleca din Germania în acest moment.
Astfel, pricipalul favorit să îi ia locul lui Lampard este Thomas Tuchel, antrenorul care a dus-o pe PSG până în finala Champions League în sezonul precedent. De asemenea, Massimiliano Allegri este și el pe listă, fiind un antrenor deja consacrat și care nu are angajament în acest moment, dar ultimele informații din presa internațională susțin că cele 2 părți nu au mai purtat discuții în acest sens în ultima vreme.
Rămâne de văzut care va fi alesul, dar cert este că pentru Frank Lampard această demitere este un eșec. Chelsea s-a dovedit a fi o pălărie prea mare pentru tânăriul antrenor, care totuși este la început d drum în această meserie și are suficient timp la dispoziție pentru a-și demonstra măiestria.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo