Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal face "pregătiri" pentru retrogradare! Clauze speciale, incluse în contractele jucătorilor

Irina Aldea

Publicat 22/12/2020 la 14:02 GMT+2

Arsenal ocupă în prezent locul 15 în clasamentul din Premier League, obținând în ultimele zece meciuri o singură victorie. Totuși, echipa lui Arteta are programate mai multe dueluri dificile în perioada următoare, iar Arsenal face deja "pregătiri" pentru retrogradare.

Arsenal

Credit imagine: Getty Images

Arsenal traversează una dintre cele mai dificile perioade din istoria clubului cu Mikel Arteta la cârma trupei de pe Emirates, iar "tunarii" par din ce în ce mai descurajați privind spre duelurile următoare din Premier League. Conducerea de pe Emirates ia deja măsuri pentru eventuală retrogradare a lui Arsenal în Championship, fapt care nu mai ține acum de aspectul imaginației.
Din acest motiv, jucătorii lui Mikel Arteta vor fi nevoiți să renunțe la 25% din salariu dacă echipa va evolua sezonul viitor în eșalonul secund din Anglia. "Tunarii" au doar patru puncte peste echipele aflate în zona destinată retrogradării în Premier League, ei obținând doar patru victorii în cele 14 meciuri disputate până acum în sezonul actual.

Arsenal, pregătiri pentru retrogradare! Contractele jucătorilor, completate cu clauze speciale

În timp ce mulți dintre iubitorii fotbalului din Premier League sunt sceptici privind retrogradarea lui Arsenal, șefii trupei antrenate de Mikel Arteta și-au luat deja măsuri de precauție privind veniturile echipei în cazul în care Arsenal va merge în Championship anul viitor, astfel că oficialii de pe Emirates au completat contractele jucătorilor cu clauze speciale.
De altfel, această practică este obișnuită printre cluburile care se luptă întreg sezonul să evite retrogradarea. Nimeni nu s-ar fi așteptat ca Arsenal să aibă nevoie de o asemenea măsură, însă șefii de pe Emirates știu că trebuie să ia atitudine. Potrivit The Mail, lotul lui Arsenal va pierde în total aproape 38 de milioane de lire sterline din salarii dacă va ajunge în Championship.
În timp ce Mesut Ozil, cel mai bine plătit jucător al lui Arsenal (350.000 de lire sterline pe săptămână), este așteptat să plece în vară, Mikel Arteta i-ar avea în continuare la dispoziție pe Pierre-Emerick Aubameyang (300.000 de lire sterline pe săptămână) și Willian (200.000 de lire sterline pe săptămână).
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
premier league
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo