Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele lui Diego Costa, fostul mare atacant al lui Chelsea

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 15/01/2022 la 17:29 GMT+2

Diego Costa este liber de contract după despărțirea de Atletico Mineiro, iar managerul lui Arsenal, Mikel Arteta, și-l dorește pe brazilian pe Emirates pentru a încerca să ocupe un loc de Champions League.

Chelsea's Diego Costa clashes with Arsenal's Gabriel Paulista

Credit imagine: Reuters

Articol scris de Viviana Moraru
Diego Costa poate fi subiectul unei reveniri neaşteptate în Premier League, Arsenal fiind interesată de serviciile sale. Conform presei britanice, "tunarii" se luptă și cu alte echipe pentru semnătura atacantului în vârstă de 33 de ani, care și-a terminat contractul cu echipa braziliană Atletico Mineiro. Deși oficialii celor de la Arsenal nu i-au făcut o ofertă concretă lui Costa, Mikel Arteta este în căutarea unui jucător care să-i întărească atacul, după ce Aubameyang nu mai face parte din planurile managerului spaniol.
Atacul lui Arsenal suferă în acest moment, Alexandre Lacazette și Eddie Nketiah fiind singurele variante pentru postul de atacant. Ambii au intrat în ultimele șase luni de contract, iar în sezonul actual au lăsat mult de dorit, marcând împreună doar trei goluri, în Premier League.
Oficialii de pe Emirates au încercat în această iarnă să dea lovitura cu Dusan Vlahovic, dar e destul de greu ca mutarea să se producă acum.

Diego Costa a cucerit 2 titluri cu Chelsea

Diego Costa a petrecut trei sezoane pe Stamford Bridge, alături de "albaștrii" reușind să cucerească două titluri în Premier League. Brazilianul a marcat 58 de goluri în 120 de apariții pentru Chelsea. Împotriva lui Arsenal, a înscris de trei ori, în șase dispute.
De asemenea, tot împotriva lui Arsenal, pe vremea când evolua pentru Atletico Madrid, Diego Costa a marcat golul câștigător din semifinala de Europa League din 2018, acela fiind ultimul sezon al lui Arsene Wenger pe banca "tunarilor".
Pe lângă interesul manifestat de Arsenal, Diego Costa a mai primit oferte din prima ligă din Spania, de la Cadiz, precum și din țara sa natală, de la Sao Paulo. La ultima sa echipă, Atletico Mineiro, Diego Costa a marcat de 5 ori, în 19 prezențe.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo