Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aston Villa - Liverpool 1-4. Copiii lui Mark Delaney au fost la înălţime timp de o repriză

Cristian Mihală

Publicat 08/01/2021 la 23:40 GMT+2

Liverpool s-a calificat în turul 4 din Cupa Angliei, după ce a trecut cu 4-1 de Aston Villa, în deplasare. Gazdele au aliniat o echipă de puşti, din cauza COVID-19.

Mohamed Salah of Liverpool under pressure from Callum Rowe of Aston Villa during the FA Cup Third Round match between Aston Villa and Liverpool at Villa Park on January 08, 2021

Credit imagine: Getty Images

Aston Villa a fost lovită puternic de un focar de coronavirus, motiv pentru care baza de antrenament a clubului a fost închisă de urgență, iar toți jucătorii de la prima echipă au intrat în izolare. Vorbim de 14 oameni depistaţi cu coronavirus la club, 10 dintre ei fiind de la prima echipă. Prin urmare, Aston Villa nu s-a putut prezenta la duelul cu Liverpool, din turul 3 al Cupei Angliei, cu echipa de bază. Pentru a evita neprezentarea și, implicit, înfrângerea la "masa verde", clubul din Birmingham a decis să-și facă apariția la partida cu campioana Angliei folosind jucători de la echipele U23 și U18. Echipa a fost condusă de Mark Delaney, şi el antrenor la tineret. "În urmă cu 10 ani, antrenam echipa U9 a clubului. Acum, joc cu aceiaşi băieţi contra campioanei Angliei", a glumit tehnicianul.
Villa s-a bazat, astfel, pe 7 jucători de la echipa U23 şi 4 jucători de la formaţia U18 a clubului.
Vârsta avută de jucătorii lui Aston Villa, când James Milner, jucător la Liverpool, îşi făcea debutul în fotbalul mare, la Leeds, în noiembrie 2002. Doar 5 dintre titularii formaţiei din Birmingham erau născuţi.

Aston Villa - Liverpool | Puştii gazdelor s-au descurcat minunat, timp de o repriză

În contextul dat, era limpede că Liverpool nu poate să aibă emoţii pentru calificare, mai ales că Jurgen Klopp a decis să nu odihnească foarte mulţi titulari. Astfel, Mo Salah şi Sadio Mane au fost trimişi în teren din primul minut şi se părea că se va pune doar problema scorului. Mai ales că Mane a deschis scorul foarte repede.
Golul marcat de Mane a fost primul al său pentru Liverpool în Cupa Angliei. Senegalezul înscrisese ultima oară în FA Cup pe vremea când evolua la Southampton. Liverpool se impunea cu 6-1 atunci, iar Mane semna singura reuşită a "sfinţilor".
Liverpool a dominat total prima repriză, a avut o posesie impresionantă şi şi-a creat destule ocazii. Akos Onodi, goalkeeperul gazdelor, a fost însă la înălţime.
Fotbalul e atât de frumos şi pentru că e imprevizibil, iar puştii lui Mark Delaney au dat lovitura prin Louie Barry, la o fază în care Rhys Williams a fost extrem de lent.

Liverpool, altă faţă după pauză

La cabine, Klopp şi-a motivat elevii, care riscau să se facă de râs. Thiago a fost introdus din primul minut al reprizei secunde, iar "cormoranii" au pus presiune constantă pe poarta adversă.
Wijnaldum (60), Mane şi Salah au înscris în interval de 5 minute, iar pe final campioana Angliei a avut milă de puştii lui Villa, scorul putând fi mult mai mare. Tinerii fotbalişti ai clubului din Birmingham s-au auto-depăşit în prima repriză, dar în a doua parte au căzut fizic.
Golul meciului a fost marcat probabil de Wijnaldum, la capătul unei faze de play-station.
În alt meci disputat azi în Cupa Angliei, Wolves s-a impus pe teren propriu în faţa lui Palace, scor 1-0. Unicul gol al întâlnirii a purtat semnătura lui Adama Traore, atacantul de bandă atât de lăudat, care încă nu înscrisese până azi, în actualul sezon.
picture

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo