Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aston Villa vrea să devină o forță în Anglia și fără Grealish! Danny Ings, oficial pe Villa Park

Nicu Savin

Publicat 04/08/2021 la 21:32 GMT+3

Aston Villa este printre cele mai active echipe din Premier League pe piața transferurilor în această vară. Clubul din Birmingham a oficializat în această seară tramsferul atacantului Danny Ings, care a imprtesionat la Southampton în ultimele 3 sezoane.

Danny Ings celebrates scoring for Southampton

Credit imagine: Eurosport

Aston Villa va încasa în jur de 100 de milioane de € în schimbul lui Jack Grealish, al cărui transfer la Manchester City este doar o chestiune de timp. Banii proveniți din vânzarea superstarului echipei vor fi însă reinvestiți în jucători, iar mutările de până acum ale grupării de pe Villa Park sunt cu siguranță pe placul suporterilor.
După transferurile lui Emiliano Buendia (adus de la Norwich pentru 38,4 milioane de €), Leon Bailey (adus de la Leverkusen pentru 32 de milioane de €) și Ashley Young (venit liber de contract după despărțirea de Inter), cei de la Aston Villa au oficializat astăzi achiziționarea atacantului Danny Ings, care a semnat un contract pe 3 sezoane.
"Danny este un fotbalist remarcabil din Premier League, care a marcat goluri oriunde a jucat. El este, de asemenea, un profesionist de top, cu un personalitate extraordinară, care va fi un lider în echipa noastră și un model pentru tinerii jucători ai Academiei, care se află acum și în jurul primei echipe. Sunt încântat să-l întâmpin pe Danny în marele nostru club.", a declarat Dean Smith, antrenorul celor de la Aston Villa, citat de mirror.uk.

Aston Villa a plătit 30 de milioane de £ pentru Danny Ings

Potrivit jurnaliștilor de la The Athletic, Aston Villa a plătit 30 de milioane de £ pentru Ings. Nu toți bani vor intra însă în vistieria celor de la Southampton, 20% din sumă (6 milioane de £) urmând a ajunge la Liverpool, club la care Ings a jucat între 2015 și 2018.
Danny Ings a crescut la Bournemouth, dar a jucat puțin la prima echipă a "cireșelor", fiind cedat ulterior la Burnley. În 2015 a ajuns la Liverpool, dar nu a rupt gura târgului și "cormoranii" l-au vândut în 2018 la Southampton pentru ceva mai mult de 20 de milioane de €.
În ultimele 3 sezoane, Ings a fost printre cei mai constanți atacantți din Premiere League, iar cifrele sale sunt cu adevărat impresionante. În ultimele două sezoane doar Harry Kane (35) și Mohamed Salah (32) au marcat mai multe goluri în Premier League decât Danny Ings (31), fără a fi socotite și cele din penalty-uri.
Așadar, ASton Villa a mai bifat un transfer important și, cel puțin pe hârtie, echipa lui Dean Smith arată foarte bine în perspectiva noului sezon, care va începe pe 13 august și care va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo