Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cel mai scump transfer din istoria Premier League, ca şi făcut! Cât plăteşte City pe Grealish

Romeo Ene

Actualizat 04/08/2021 la 16:07 GMT+3

Jack Grealish va fi noul jucător al lui Manchester City în următoarele ore, potrivit Dailymail. Trupa lui Guardiola va plăti 100 de milioane de lire sterline pentru starul lui Aston Villa. Este un record în ceea ce priveşte suma de transfer pentru un jucător din Premier League, iar Grealish va ajunge astăzi în Manchester pentru a semna contractul cu noua sa echipă.

Jack Grealish

Credit imagine: Getty Images

Mijlocaşul de 25 de ani a revenit la antrenamentele lui Aston Villa după Euro 2020, acolo unde Anglia a jucat finala, pierdută pe Wembley în faţa Italiei după loviturile de departajare. Considerat de foarte mulţi specialişti un jucător-cheie la mijlocul terenului, Grealish va încerca să aducă fantezie şi consistenţă în jocul trupei lui Guardiola.

Grealish se afla pe lista lui City de câteva luni

Potrivit Sportsmail, City îl urmărea pe Grealish încă din luna martie, iar discuţiile au început încă de atunci, însă abia acum trupa lui Guardiola s-a decis să achite clauza de reziliere.
Grealish va câştiga peste 230.000 de lire sterline pe săptămână la City. Transferul efecutat de "cetăţeni" reprezintă un semnal puternic în vederea apărării titlului, dar şi pentru a trece la următorul nivel, câştigarea UEFA Champions League.
Grealish a revenit luni la antrenamentele lui Villa, după ce şi-a petrecut vacanţa în Mykonos şi Dubrovnik. El a purtat mai multe discuţii cu directorul sportiv Johan Lange şi el a dorit să facă următorul pas în cariera sa.
De asemenea, Aston Villa vrea să-şi construiască o echipă capabilă să termine în primele 6, iar pentru acest lucru l-a transferat pe Leon Bailey, atacantul lui Leverkusen, contra sumei de 30 de milioane de lire sterline.
Potrivit aceleiaşi surse, următoarele ţinte ale lui Villa sunt James Ward-Prowse, de la Southampton, Tammy Abraham de la Chelsea, Todd Cantwell de la Norwich şi fundaşul lui United, Axel Tuanzebe.
Reconstrucţia echipei nu va conduce către mulţumirea fanilor lui Aston Villa, după plecarea vedetei lor, chiar dacă i-au fost oferite condiţii rezonabile pentru a rămâne.
Grealish va avea acum oportunitatea de a evolua în Liga Campionilor şi de a se consolida ca unul dintre cei mai buni mijlocaşi din Europa. Chiar dacă l-a transferat pe Grealish, City continuă să-l dorească pe Harry Kane, golgheterul din Premier League, deşi situaţia nu este la fel de simplă, chiar dacă vârful lui Tottenham nu s-a prezentat la antrenamente în acest început de săptămână.
Daniel Levy susţine faptul că Harry Kane va rămâne la Tottenham şi acesta poate pleca doar în schimbul unei oferte de peste 150 de milioane de lire sterline.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo