Thomas Tuchel rămâne neînvins pe banca lui Chelsea, dar londonezii au făcut astăzi un joc modest pe St. Mary's Stadium în fața lui Southampton, obținând doar un rezultat de egalitate. Această remiză a fost percepută ca o înfrângere pentru Chelsea, care a ratat șansa de a-și consolida poziția a 4-a în clasament și riscă să fie depășită la finbalul acestei etape.
Thomas Tuchel și-a arătat dezamăgirea față de rezultat, dar și față de jocul echipei sale, despre care a spus că nu a fost capabilă să găsească cele mai bune soluții în preajma careului advers.
"Se simte ca o oportunitate ratată. Am fost foarte buni în primii 80 de metri de teren, dar în ultimii 20 nu am găsit soluții. Nu am fost suficient de decisivi, nu am fost suficient de agresivi, nu am fost suficient de clinici pentru a fi în față și de a crea șanse mai mari.
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40
Luarea deciziilor noastre nu a fost bună și dacă ai nevoie de un penalty pentru a înscrie un gol, acest lucru vorbește de la sine. Am făcut alegeri proaste cu mingi lungi și nu am putut fructifica situații de doi contra unu. Ne-a lipsit agresivitatea și de determinarea în careu pentru a închide acest meci devreme.", a declarat Tuchel la finalul meciului.

Thomas Tuchel: "Nu am fost mulțumit de Hudson Odoi"

Tuchel a făcut o singură schimbare la pauza meciului de la Southampton, introducându-l pe Callum Hudson-Odoi în locul lui Tammy Abraham. Atacantul de doar 20 de ani nu a intrat foarte bine în meci și a fost schimbat în minutul 76 cu Ziyech.
Tuchel a menționat la final că nu a fost mulțumit de atitudinea jucătorului său și de aceea a decis să nu îl lase în teren până la final: "În privința lui Hudson-Odoi, nu am fost mulțumit de energia sa și de atitudinea sa în teren. Am simțit tot timpul că nu este în joc. Limbajul corpului său îmi spunea asta, așa că am decis să îl schimb. Știu că este dificil pentru un jucător să treacă printr-un asemenea moment, dar de mâine trebuie să uităm totul și să ne pregătim pentru meciul cu Atletico Madrid."
Pentru Chelsea urmează partida extrem de importantă cu Atletico Madrid, din optimile Champions League, care se va juca la București. Londonezii vor juca astfel pentru a 4-a oară în România, după ce au mai fost în țara noastră în alte 3 rânduri, în calitate de adversar pentru CFR Cluj sau FCSB.
După partida cu Atletico, pentru Chelsea urmează un nou meci de foc. Echipa lui Tuchel va da piept cu Manchester United în Premier League, duminica viitoare, de la ora 18:30, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
19/05/2022 LA 15:42
Premier League
Tuchel a realizat retrospectiva sezonului lui Chelsea. Ce a spus neamțul despre City și Liverpool
18/05/2022 LA 16:55