Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Balonul de Aur 2021, o insultă pentru Salah!". Englezii nu pricep cum Mo a putut termina sub CR7

Cristian Mihală

Publicat 30/11/2021 la 12:30 GMT+2

Balonul de Aur pare să îşi piardă tot mai mult strălucirea, după polemicile create în jurul clasamentului făcut public aseară, la Gala de la Paris. Nemţii critică dur sistemul de punctare, iar englezii consideră că trofeul nu mai merită respectul fotbaliştilor.

Cristiano Ronaldo of Manchester United holds off Mohamed Salah of Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Messi l-a detronat de puţin pe Lewandowski în cursa pentru Balonul de Aur 2021, un an în care goghleterul lui Bayern a marcat la foc-automat. De partea cealaltă, argentinianul a avut prestaţii bune în tricoul Barcelonei şi a naţionalei Argentinei, alături de care a câştigat Copa America, dar de 5 luni a fost complet ieşit din formă. Transferul la PSG ne-a arătat un Messi apatic, incapabil să se deplaseze şi să îşi ajute prea mult echipa.
Ca atare, cei mai mulţi specialişti consideră că votul dat de jurnaliştii desemnaţi de France Football să aleagă cei mai buni fotbalişti ai lumii e unul care nu are legătură cu realitatea. Nu doar germanii sunt frustraţi că jucătorul lui Bayern a ratat un trofeu care nu avea cum să îi scape, în mod normal: şi englezii sunt la fel de vocali, după ce Salah a terminat abia pe locul 7.

Balonul de Aur 2021 provoacă scandal după scandal

Egipteanul lui Liverpool a fost incredibil pentru "cormorani" în 2021, reuşind deja 34 goluri şi 12 assisturi. Să fie atât de jos în clasament este o insultă, consideră jurnaliştii de la The Mirror.
"Insulta adusă lui Salah arată că Balonul de Aur nu mai merită respectul de care se bucură", notează Mirror, care nu înţelege cum un jucător atât de important pentru Liverpool poate fi în clasament sub un fotbalist ca Ronaldo, de exemplu, care are 4 goluri în Premier League, de când a revenit la United. Iar prima jumătate de an pentru CR7 nu a fost mai specială, în contextul în care s-a chinuit, cu Juventus. Eliminaţi prematur din Champions League, bianconerii s-au chinuit până în ultima etapă să obţină locul 4 în Serie A.
11 goluri şi 8 assisturi are Salah în cele 13 meciuri jucate în Premier League în acest sezon.
Performanţele fantastice din teren ale lui Salah au fost remarcate de mulţi, Jamie Carragher, căpitanul legandar al lui Liverpool văzându-l cel mai bun din lume. Evident, fostul fundaş de pe Anfield e subiectiv, dar e destul de clar pentru toţi că Mo merita să fie ceva mai sus în clasament.
"Nu cred că este cineva care să joace mai bine decât Salah, în lume, în acest moment. Chiar nu cred. Ce a reuşit în acest sezon e fantastic, înscrie cu o lejeritate incredibilă atât în campionat, cât şi în Champions League", spunea legenda lui Liverpool, Jamie Carragher, acum o lună, despre jucătorul lui Klopp.
Clasamentul pentru "Balonul de Aur 2021"
1. Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona/PSG)
2. Robert Lewandowski (Polonia/Bayern Munchen)
3. Jorginho (Italia/Chelsea)
4. Karim Benzema (Franţa/Real Madrid)
5. Ngolo Kante (Franţa/Chelsea)
6. Cristiano Ronaldo (Portugalia/Juventus/Manchester United)
7. Mohamed Salah (Egipt/Liverpool)
8. Kevin De Bruyne (Belgia/Manchester City)
9. Kylian Mbappe (Franţa/Paris SG)
10. Gianluigi Donnarumma (Italia/Milan AC/Paris SG)
Salah are ocazia să se revanşeze pentru nedreptatea care i s-a creat miercuri, când, în direct la Eurosport 1, are loc Merseyside Derby, Everton - Liverpool.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League, etapa 14
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo