Bayern Munchen vrea să se bazeze, odată cu plecarea lui Lewandowski, pe un trio ofensiv exploziv - Gnabry, Mane, Sane -, fotbalistul lui Liverpool dând de înţeles clar că nu vrea să mai continue pe Anfield.
În contextul în care atacantului de bandă îi expiră contractul cu trupa lui Klopp la anul, Liverpool e dispusă să îl vândă, dar prima ofertă făcută de Bayern a fost mult sub aşteptările oficialilor englezi. Daily Mail anunţă că bavarezii au înaintat o hârtie conform căreia sunt dispuşi să îi plătească finalistei Champions League 21 de milioane de lire + 4 milioane în bonusuri, în funcţie de performanţe.
Chiar dacă situaţia lui Mane e una specială, nedorind să mai continue pe Anfield, iar riscul de a-l pierde gratis e mare (Mane poate semna gratis din ianuarie cu orice club, odată intrat în ultimele 6 luni de contract), conducerea lui Liverpool a considerat oferta jignitoare şi a respins-o pe loc.
Premier League
Lionel Messi, nepotrivit pentru Premier League? "Nu ar face față la nicio echipă din top 6"
ACUM O ZI
Cel mai probabil în următoarele zile vor urma runde de negocieri între părţi, dar gruparea din Merseyside nu pare dispusă să facă prea multe compromisuri. Liverpool îl cotează pe Mane la aproximativ 50 de milioane de euro şi vrea să obţină o sumă cât mai apropiată de această cifră.

Bayern aduce jucătorii doriţi pe bani puţini

În ceea ce o priveşte pe Bayern, aceasta şi-a făcut un renume din transferuri fantastice pe bani puţini. Într-o lume a fotbalului în care PSG plăteşte 150 de milioane de euro primă de instalare pentru Mbappe, conform noului contract valabil până în 2025 şi în care Real Madrid şi Liverpool au oferit deja 80 de milioane de euro pentru Aurelien Tchouameni, un mijlocaş talentat, cu reale calităţi, dar care încă nu a demonstrat mare lucru, Bayern rămâne fidelă politicii sale. Astfel, Ryan Gravenberch a fost adus în această vară sub comanda lui Nagelsmann pentru doar 25 de milioane de euro + bonusuri în funcţie de performanţe. O sumă excelentă pentru nemţi, în contextul în care fotbalistul e văzut de ani buni drept un fotbalist de clasă mondială.
Clubul bavarez se menţine la cel mai înalt nivel an de an, deşi nu alocă sume uriaşe pe transferuri. Singurele excepţii făcute de conducerea clubului care domină de un deceniu Bundesliga au fost Lucas Hernandez (i s-a plătit clauza de reziliere avută la Atletico Madrid, 80 de milioane de euro) şi Sane (60 de milioane de euro). În rest, Bayern a transferat mereu extrem de inteligent, alocând sumele corecte pentru super-fotbaliştii ochiţi.
Fotbal
Cele mai scumpe 10 transferuri în Premier League din toate timpurile
IERI LA 15:22
Fotbal
Salah, felicitat de Klopp după prelungirea contractului cu Liverpool
02/07/2022 LA 06:03