Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

BREAKING NEWS | Unai Emery a fost dat afară de Arsenal. Cine îi ia locul

Sebastian Ujica

Actualizat 29/11/2019 la 12:32 GMT+2

Unai Emery pleacă după 18 luni de la Arsenal.

unai emery

Credit imagine: Getty Images

Arsenal a anunțat oficial despărțirea de Unai Emery! Într-un comunicat oficial postat de Arsenal pe site, patronul echipei a motivat decizia prin rezultatele și prestațiile slabe ale echipei în ultima perioadă.
Cele mai sincere mulțumiri merg către Unai și colegii săi. Ei au fost nestăviliți în eforturile lor de a duce clubul înapoi la nivelul pe care îl așteptăm și îl cerem. Îi dorim lui Unai și echipei sale numai succes în viitor
În locul lui Unai Emery a fost desemnat interimar Freddie Ljungberg. Acesta va sta pe bancă la partida din etapa următoare, însă cei de la Arsenal anunță în comunicat că au fost demarate căutările pentru un antrenor permanent.

Record negativ

Unai Emery a fost adus pe banca lui Arsenal în vara lui 2018, ca înlocuitor pentru postul lăsat liber de Arsene Wenger. Managerul spaniol a ajuns până în finala Europa League din ediția anterioară, pe care a pierdut-o în fața celor de la Chelsea. Cu Emery la conducere, "tunarii" au încheiat pe locul cinci în sezonul precedent de Premier League, iar forma modestă a jucătorilor a continuat și în perioada recentă din campiona
Arsenal se află pe locul 8 în Anglia și n-a mai câștigat în ultimele șapte meciuri din toate competițiile. "Tunarii" au pierdut și aseară în runda cu numărul 5 din grupele Europa League, în fața celor de la Eintracht Frankfurt, iar oficialii au decis să întrerupă contractul cu antrenorul de 48 de ani.
  • 43 de victorii, 15 egaluri și 20 de înfrângeri sunt cifrele lui Unai Emery pe banca lui Arsenal, în 78 de meciuri pregătite de managerul spaniol.
Odată cu înfrângerea în fața germanilor, Arsenal nu a câștigat niciun meci din ultimele șapte partide disputate, cea mai lungă astfel de perioadă din februarie 1992. O astfel de serie nu a avut loc nici măcar în perioada lui Arsene Wenger, cel care a antrenat Arsenal pentru 1235 de meciuri.
La final de meci, spaniolul a părut să facă un gest către fanii gazdelor, care au venit în număr extrem de mic la meci, unii dintre ei având semne pe care scria ”Emery Out”. Totuși, Arsenal se va putea califica în 16-imile competiției dacă vor evita o înfrângere categorică – la peste 5 goluri diferență – cu Standard Liege în ultimul meci din grupa F.

Cine este Fredrik Ljungberg, antrenorul interimar al lui Arsenal

Suedezul Fredrik Ljungberg va prelua echipa de la Unai Emery. Până în prezent, Ljungberg a fost antrenorul echipei a doua a “Tunarilor”. Ljungberg nu are premisele de a pregăti echipa de pe Emirates pe termen lung, însă rezultatele înregistrate până acum îi conferă suedezului o poziție foarte bună în cadrul clubului.
În comunicatul oficial al echipei se precizează faptul că Fredrik nu este o variantă de luat în calcul pe termen lung: “Căutarea pentru un nou antrenor se desfășoară și vom face un anunț atunci când procesul va fi încheiat”. Ljungberg, fostul mijlocaș al lui Arsenal, a devenit parte a băncii tehnice de abia în vară, atunci când a preluat echipa U23. În vârstă de 42 de ani, suedezul nu are o experiență vastă în antrenorat. El a petrecut șase luni ca antrenor secund la clubul german Wolfsburg în sezonul 2017-2018, însă va fi prezent pe bancă la meciul de duminică împotriva celor de la Norwich City, dar și la partida cu Brighton de joi.
Freddie Ljungberg a jucat între 1998 și 2007 la Arsenal, strângând peste 200 de partide și aproape 50 de goluri. El a făcut parte din echipă "invicibililor" a lui Wenger care termina sezonul fără vreo înfrângere.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo