Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Calculele pentru locurile 3-4 în Premier League. Cum pot termina 3 echipe cu același număr de puncte

Cristian Mihală

Publicat 19/05/2021 la 11:48 GMT+3

Chelsea s-a impus în fața lui Leicester și are nevoie să obțină în ultima etapă același rezultat cu Leicester, pentru a fi calificată în sezonul viitor de Champions League. Trupa lui Tuchel și Liverpool sunt mari favorite la locurile 3-4.

Leicester City's English striker Jamie Vardy (L) vies with Chelsea's English defender Reece James (R) during the English FA Cup final football match between Chelsea and Leicester City at Wembley Stadium in north west London on May 15, 2021

Credit imagine: Getty Images

Deși a luptat admirabil și a fost revelația sezonului, Leicester a capotat pe final. Două înfrângeri și un egal în ultimele 4 confruntări îi aduc pe elevii lui Brendan Rodgers în situația să nu mai depindă de ei în lupta pentru locurile 3-4.
Chelsea are în acest moment 67 de puncte, în timp ce Leicester a rămas la cota 66. Liverpool are doar 63 de puncte, dar azi joacă la Burnley, formație care a pierdut în runda din weekend cu 4-0 în fața lui Leeds. După succesul in-extremis de la WBA, prin golul lui Alisson, "cormoranii" nu ar trebui să mai rateze victoria, astfel că foarte probabil vor avea și ei 66 de puncte la capătul acestei etape.
Dacă toate cele trei formații bat în runda 38, va intra în calcul golaverajul, pentru stabilirea locului 4. Chelsea ar aduna 70 de puncte, deci ar fi deja calificată, astfel că diferența între Liverpool și Leicester se va face în baza raportului goluri marcate - goluri primite. Leicester e acum la +20, în timp ce Liverpool se află la +21. Doar că un succes la Burnley (azi, 22:15, Eurosport 1 și Eurosport Player) ar face ca trupa lui Klopp să stea și mai bine la acest capitol.
Din punct de vedere al confruntărilor din ultima etapă, Liverpool e din nou cea mai avantajată, în timp ce Leicester are cel mai greu meci: împotriva lui Spurs, care vrea să facă din Kane golgheterul Premier League (englezul e pe primul loc în clasament, la egalitate cu Salah).

Chelsea, Liverpool și Leicester, toate cu 67 de puncte?

Există și un scenariu, destul de puțin probabil, prin care toate cele trei formații care luptă pentru Champions League să fie la egalitate de puncte după 38 de etape.
Pentru asta, Chelsea trebuie să piardă la Villa, Leicester să facă egal cu Tottenham și Liverpool să obțină 4 puncte din confruntările cu Burnley și Palace. Și în acest caz, Vardy&Co ar rămâne pe dinafară, din cauza golaverajului.
Programul ultimei etape din Premier League:
  • Aston Villa - Chelsea
  • Leicester - Spurs
  • Liverpool - Palace*
* toate partidele se dispută duminică, de la ora 18:00.
Clasamentul în Premier League
1. City - 83 puncte
2. United - 71 puncte
3. Chelsea - 67 puncte (57-34)
4. Leicester - 66 puncte (66-46)
5. Liverpool 63 puncte (63-42)
Meciurile din Premier League și Cupa Angliei de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo