Situația lui Abramovich, după invazia Ucrainei, l-a determinat pe rus să facă un pas în spate, pentru a își proteja clubul, Chelsea. Declarația dată în acest sens este în mod deliberat vagă, lucru semnalat deja de presa din Regat. Potrivit The Telegraph, Abramovich va rămâne proprietarul lui Chelsea și va investi în continuare bani în club cu condiția să nu fie sancționat. Delimitarea de Chelsea a fost făcută strict ca londonezii să nu sufere, dar în esență lucrurile nu s-ar fi schimbat fundamental.
Comunicatul dat de rus și atitudinea lui Chelsea au nemulțumit în Anglia, iar Jamie Carragher și Gary Neville l-au pus la zid pentru faptul că a dat un comunicat neclar, care nu spune nimic. În plus, să nu spui nimic despre conflictul din Ucraina, când acela a dus la decizia de "retragere", e o dovadă de lașitate, crede fostul căpitan de pe Anfield.
"Abramovich și Chelsea s-au făcut de rușine. Ar fi trebuit să fie mult mai hotărâți și fermi în ceea ce au transmis, în contextul războiului din Ucraina. Roman Abramovich nu a renunțat la club, cum a vrut să dea de înțeles, administrația nu este proprietate. Este complet diferit, el este încă la conducere, el încă e patronul lui Chelsea. În plus, să nu menționezi nimic despre ce se întâmplă în Ucraina, în contextul în care războiul de acolo te-a făcut să faci acea declarație, mi se pare o dovadă de slăbiciune absolută", a explicat Jamie Carragher, fostul mare fundaș al lui Liverpool.
Liga
Pique și-a ales favoritul între Mbappe și Haaland! Cine e fotbalistul pe care îl consideră mai bun
09/05/2022 LA 09:05
CITEȘTE ȘI:
JUCĂTORII STRĂINI DE LA DINAMO KIEV ȘI ȘAHTIOR DONEȚK AU AJUNS ÎN ROMÂNIA CU AJUTORUL FRF! MESAJUL LUI BURLEANU

Gary Neville: "Abramovich a făcut un lucru deștept în ultimii 20 de ani: a tăcut"

Gary Neville, legendarul fundaș dreapta al lui Manchester United, l-a taxat la rândul său dur pe rus, în condițiile în care acel comunicat de presă a generat o mulțime de întrebări și nu a răspuns concret la nimic.
Chelsea va fi în continuare condusă de oamenii fideli ai rusului, astfel că exercițiul său de imagine nu are nicio legătură cu realitatea. Concret, nu se schimbă absolut nimic la club, e convins fostul internațional englez, în contextul în care Abramovich va lua în continuare toate deciziile, în strânsă legătură cu oamenii săi de încredere.
"Unul dintre cele mai inteligente lucruri pe care cred că le-a făcut Roman Abramovich în ultimii 20 de ani, de când a preluat Chelsea, este să că nu a vorbit, nu a făcut declarații. Declarația pe care a făcut-o aseară (n.r. sâmbătă seară) a generat mai multe întrebări decât răspunsuri. Este o abordare lașă a lui, ne spune că lasă clubul fundației, când este destul de clar că Chelsea va fi condusă de Marina (n.r.Granovskaia, directorul clubului) și Petr Cech (consilier tehnic și de performanță). Nu e nicio posibilitate ca acea fundație să conducă clubul, nu am idee de ce Roman Abramovich a făcut acel anunț. Dacă ar fi vrut să iasă în față cu o declarație, ar fi trebuit să spună despre războiul din Ucraina, dacă îl sprijină sau nu", a spus Gary Neville.
Premier League
Ei sunt jucătorii care au scris istorie în tricoul lui Liverpool! Topul celor mai buni fotbaliști
29/04/2022 LA 10:32
The Emirates FA Cup
"Îl iubesc!" Cine e fotbalistul care l-a cucerit pe Jamie Carragher după Manchester City - Liverpool
17/04/2022 LA 07:21