Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roman Abramovich a renunțat la Chelsea! Mesajul oligarhului rus

Andrei Nicolae

Actualizat 26/02/2022 la 22:41 GMT+2

Chelsea a postat o declarație a lui Roman Abramovich pe site-ul oficial, prin care oligarhul rus a anunțat că renunță la conducerea clubului.

Roman Abramovich, a Chelsea tulajdonosa

Credit imagine: AFP

Roman Abramovich nu va mai fi implicat la Chelsea Londra, potrivit declarației postată în această seară pe site-ul clubului.
Oligarhul rus vrea să protejeze Chelsea și susține că l-a predat Consiliului de Administrație al fundației cu același nume.
"De-a lungul celor aproape 20 de ani în care am deținut clubul Chelsea, mi-am considerat întotdeauna rolul ca al unui custode, a cărui sarcină este să se asigure că are cât mai mult succes astăzi, dar care construiește și un viitor.
Am luat întotdeauna decizii în interesul clubului. Eu rămân dedicat acestor valori. De aceea, le ofer astăzi administratorilor fundației caritabile a lui Chelsea echipa de fotbal. Cred că în prezent ei sunt în cea mai bună poziție pentru a avea grijă de interesele clubului, ale jucătorilor, staff-ului și fanilor", este declarația lui Roman Abramovich.
Oligarhul rus a preluat Chelsea în 2003, iar de atunci a câștigat aproape 20 de trofee, printre cfare Liga Campionilor în două rânduri și Premier League în cinci rânduri.

Roman Abramovich a pompat aproximativ 2 miliarde de euro în Chelsea

Chelsea a câștigat Liga Campionilor anul trecut și a demonstrat în ultimii 20 de ani că e unul dintre cele mai puternice cluburi din lume. Abramovich a pompat aproximativ 2 miliarde de euro de când a preluat clubul
Acum, odată cu invadarea Ucrainei de către Rusia, lucrurile se schimbă și pentru Chelsea.
"E o situație de incertitudine maximă. Atât pentru oamenii și familiile care se confruntă cu atacul, cărora le trimitem cele mai bune gânduri și suportul nostru, dar și pentru noi, ca club", a spus Tuchel, citat de bbc.com.
Abramovich face parte din cercul apropiaților lui Putin, iar UE și SUA au dictat o serie de sancțiuni împotriva oligarhilor ruși. Conturile și activele multora sunt blocate, iar aceștia nu pot să mai ajungă pe teritoriul Marii Britanii.
Tuchel a admis că întreaga situație din Ucraina i-a destabilizat lotul, în contextul în care jucătorii nu mai sunt cu mintea la partida cu Liverpool, de mâine, din finala Cupei Ligii, urmărind în permanență ce se întâmplă în apropiere de Kiev. Germanul a condamnat categoric decizia Rusiei de a ataca un alt stat independent, suveran și care nu a provocat nicio secundă.
"Nu ar trebui să ne prefacem că nu e o problemă. Situația din Ucraina este oribilă. Vorbesc în numele meu, a staffului și a tuturor celor de la Cobham. Nimeni nu se aștepta la așa ceva, e ireal, parcă ne-a fost încețoșată mintea, nu mai simțim bucuria finalei", a concluzionat antrenorul de pe Stamford Bridge.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo