Înainte de a veni la United, Ronaldo a fost foarte aproape de City, însă Guardiola a decis în cele din urmă să nu îl transfere. Logica lui Pep a fost simplă, dincolo de vârsta starului portughez (împlinește 37 de ani în februarie): are o echipă în care nimeni nu are statutul de primadonă, toți muncesc și au un singur scop, să marcheze goluri. Un fotbalist atât de individualist ca Ronaldo, atât de axat pe setarea de noi recorduri, ar fi creat probleme, în sensul în care mașinăria de fotbal a campioanei ar fi trebuit transformată. Guardiola nu a vrut ca jocul lui City să depindă de Ronaldo, iar acesta e greu de crezut că ar fi putut deveni un fotbalist de echipă.
Într-un interviu pentru The Telegraph, Jamie Carragher, legendarul apărător al lui Liverpool, a discutat exact despre acest aspect. Deși venirea lui Ronaldo va face din United o formație cu un apetit ofensiv mai mare, forța grupului va fi afectată.
"Înțeleg euforia de pe Old Trafford, dar Ronaldo creează tot atâtea probleme câte rezolvă pentru Ole Gunnar Solskjaer. Cred că transferul lui Cristiano e mai bun pentru Premier League decât pentru United. Va putea câștiga United titlul sau Champions League odată cu venirea lui Ronaldo? Eu spun că aproape sigur nu. Evident, Ronaldo are capacitatea să câștige singur meciuri și United va fi mai puternică. Dar echipa avea deja multe individualități, aveau nevoie să devină o forță colectivă. Iar venirea lui Ronaldo va împiedica acest lucru", a spus Carragher pentru The Telegraph.
Liga Campionilor UEFA
Haaland distruge orice defensivă, dar e de o modestie incredibilă. Declarație superbă a "mașinăriei"
ACUM 3 ORE

Ronaldo poate bara creșterea lui Sancho și Greenwood

Un alt aspect la care Solskjaer trebuie să fie foarte atent e legat de modul în care Greenwood și Sancho vor fi folosiți. Fostul star al lui Dortmund a jucat senzațional în Bundesliga, motiv pentru care United a plătit 73 de milioane de lire în schimbul lui. Greenwood, pe de altă parte, s-a transformat deja într-o certitudine, de peste un sezon evoluând la un nivel impresionat. Cei doi vor juca mai puțin odată cu venirea lusitanului, ceea ce ar putea să le afecteze randamentul.
"Sancho și Greenwood sunt doi jucători tineri cu un potențial enorm, dar acum nu vor mai putea juca meci de meci. Mă rog, deocamdată pot, că e accidentat Rashford, dar odată cu revenirea lui, cei doi vor avea mai puține minute. Acest lucru îi va crea problele lui Ole în vestiar, apar nemulțumirile. Mai e și Cavani în discuție. Niciun antrenor nu își dorește ca vedetele echipei să aibă senzația că sunt doar variante de back-up", a mai spus legenda lui Liverpool.
Manchester United merge la Londra în acest weekend, pentru duelul cu marea revelație a sezonului trecut, West Ham. Partida va fi în direct pe Eurosport 1 duminică, de la ora 16:00.
https://i.eurosport.com/2021/09/14/3218306.jpg
Premier League
Guardiola a spus tot după zvonurile privind clauza de reziliere din contractul lui Haaland
ACUM 10 ORE
Liga Campionilor UEFA
#VOCE Napoli, repetabilă speranță
04/10/2022 LA 07:36