8 octombrie 2015 va rămâne pentru totdeauna o dată de referință în istoria lui Liverpool. Jurgen Klopp era numit antrenorul clubului, iar formația a intrat într-o nouă eră.
La momentul numirii neamțului, Liverpool ocupa locul 10 în Premier League, la mare distanță de locul întâi. Mai mult, "cormoranii" veneau după un loc 6 obținut în sezonul anterior, astfel că să te gândești la titlu părea ceva utopic. Și, totuși, Klopp a făcut-o. În prima sa conferință de presă, tehnicianul a anunțat că în 4-5 ani echipa sa va obține laurii în campionat.
Nu doar că s-a întâmplat așa, dar Klopp a devenit primul antrenor din istoria Premier League care câștigă Champions League și titlul în primii săi 5 ani la o echipă de club din Regat.
Fotbal
Premier League este campionatul cu cele mai multe accidentări în sezonul trecut
ACUM 21 ORE
"Aseară am semnat contractul, iar în această dimineață m-am trezit din postura de antrenor al lui Liverpool. Vă cer doar să aveți răbdare, lăsați-ne să muncim și sunt convins că, atunci când ne vom reîntâlni, peste 4-5 ani, vom avea un titlu câștigat", spunea Klopp în octombrie 2015.

Klopp și metamorfoza fantastică a lui Liverpool: de pe locul 10, la campioană în Premier League

Tehnicianul german știa că e privit cu neîncredere, chiar dacă backgroundul de la Dortmund îl recomanda drept unul dintre cei mai abili tehnicieni. Klopp a creat un grup puternic pe Anfield, transferând jucători fantastici fără să beneficieze de un buget uriaș (Everton, spre exemplu, a investit mai mulți bani pe transferuri în ultimii 5 ani). Dar, cel mai important, a adus la club mentalitatea de câștigător, i-a făcut pe fotbaliștii să creadă cu tărie în calitățile lor și a dus contra-pressingul la rang de artă.
În acest moment, cu siguranță se poate vorbi despre Klopp ca despre cel mai mare antrenor al lumii, iar rezultatele susțin această variantă: după o finală de Liga Campionilor și un trofeu obținut în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume, germanul a adus și titlul. În cel mai puternic campoionat al lumii, cu 7 etape înainte de final.
"Nu e important ce credeți acum, important e ce veți crede când voi pleca de aici. Același lucru l-am spus și la Dortmund, contează doar ce lași în urmă. Sunt 25 de ani fără titlu pentru Liverpool, e o perioadă extrem de lungă pentru un asemenea club. Avem istorie și nu vreau ca aceasta să fie împachetată undeva și să se vorbească la timpul trecut despre ea. Suntem un club uriaș, cu un potențial mare. Avem tot ce ne trebuie pentru a reuși. Haideți să ne îndreptăm către un nou start", mai spunea Klopp în 2015.

În acest weekend, Premier League face loc partidelor din FA Cup. Programul transmisiunilor

https://i.eurosport.com/2020/06/26/2839287.jpg
Liga
Jude Bellingham, tot mai aproape de Real Madrid! Decizia luată de Borussia Dortmund
26/09/2022 LA 14:38
Premier League
Barcelona și Liverpool pregătesc o super-afacere! Schimbul de jucători pregătit de cei doi granzi
25/09/2022 LA 16:47