Când doi mari arbitri, care au condus meciuri la cel mai înalt nivel indică acelaşi jucător drept cel mai dificil fotbalist pe care l-au întâlnit vreodată e limpede că ceva e în neregulă cu respectivul. Dar când trei centrali au aceeaşi opţiune când e vorba de cel mai "rău" fotbalist pe care l-au arbitrat, lucrurile capătă o cu totul altă dimensiune.
Michael Oliver, Howard Webb şi Mark Clattenburg l-au indicat pe Craig Bellamy drept cel mai dificil fotbalist de arbitrat în toată cariera lor. Bellamy a avut o carieră lungă, în care a bifat câteva dintre cele mai bune formaţii din Premier League (în două perioade diferite a jucat la Liverpool, între acestea evoluând doi ani la West Ham şi doi la City). Cu o inimă mare, galezul era gata dde orice pentru a-şi ajuta formaţia să câştige, determinarea fiind probabil principalul său atribut, care l-a ajutat să ajungă la acest nivel. Dar, în paralel cu această abnegaţie, venea şi o furie de necontrolat împotriva arbitrilor, atacantul considerându-se în permanenţă o victimă.
"Craig Bellamy era incredibil de dificil pe teren. Multe echipe sunt extrem de complicat de arbitrat. Vorbesc de formaţii care nu sunt obişnuite să piardă. Acestea, când sunt conduse, au o frustrare mare şi ţie, ca arbitru, îţi e dificil să gestionezi lucrurile, să îi ţii pe jucători calmi. Dar dacă ar fi să aleg un singur jucător, acela e Bellamy. Nu doar din ce am experimentat pe teren, l-am urmărit foarte atent peste 3 ani, pentru că sunt fan al lui Newcastle (n.r. galezul a evoluat pentru "coţofene" în perioada 2001-2005). Îl vrei mereu în echipa ta, pentru că e un învingător. Dar pe teren, pentru arbitri, e un coşmar. Se contrazice cu arbitrul la orice decizie: dacă tu îi spui că e albă, el din start pleca de la premisa că e neagră", a dezvăluit Michael Oliver, citast de Mirror.
Premier League
Vin americanii! Un club legendar din Premier League va fi deținut de o femeie de afaceri din SUA
06/12/2021 LA 09:30
CITEŞTE ŞI
WHO’S BETTER | SADIO MANE VS BUKAYO SAKA, DUELUL SĂPTĂMÂNII ÎN PREMIER LEAGUE

Howard Webb: "Cu Bellamy nu o scoteai niciodată la capăt"

Şi Howard Webb - primul arbitru din istorie care a condus o finală de Liga Campionilor şi una de Mondial în acelaşi an (2010) - a vorbit despre problemele pe care le avea cu Bellamy. Acesta suferea de mania persecuţiei, la fiecare fază considerând că centralul luase o decizie greşită, în defavoarea echipei sale.
"Cred că jucătorul care mi-a dat cele mai multe bătăi de cap a fost Craig Bellamy. Poate că el a fost un băiat extraordinar ca fotbalist sau ca om, în afara terenului, dar în privinţa relaţiei cu arbitrul a fost foarte greu de calmat. Avea o opinie despre orice imediat ce se încheia o fază. Am mai întâlnit sau am auzit de jucători care se ceartă cu arbitri - Joey Barton şi Robbie Savage sunt probabili lideri în această categorie -, dar cu ei puteai să vorbeşti, puteai să ai un dialog. Cu Bellamy nu o scoteai niciodată la capăt", a spus Webb pentru sursa citată.
Mark Clattenburg, arbitru care a condus finala Ligii Campionilor în 2016, pentru ca, la ceva mai mult de o lună distanţă să fie la centru la finala Euro (câştigată de Portugalia în faţa Franţei) s-a declarat şi el scandalizat de limbajul pe care îl folosea fostul mare vârf galez.
"Ţipa şi te admonesta constant, m-a şi atins de câteva ori, dorind să şteargă parcă acele cartonaşe pe care i le acordam. Te provoca mereu, iar limbajul său era de nedescris. De o obrăznicie incredibilă", a punctat Clattenburg.
Bellamy şi-a încheiat cariera în 2014, cu trei trofee în palmares. El a jucat finală de Champions League în 2006-2007, când Milan şi-a luat revanşa în faţa lui Liverpool, după episodul "Istanbul".
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Campionatul European UEFA
Un fost elev îl distruge pe Mancini, eroul Italiei: "Îl urăsc și am vrut să piardă finala cu Anglia"
18/07/2021 LA 06:19
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
ACUM 10 ORE