Când doi mari arbitri, care au condus meciuri la cel mai înalt nivel indică acelaşi jucător drept cel mai dificil fotbalist pe care l-au întâlnit vreodată e limpede că ceva e în neregulă cu respectivul. Dar când trei centrali au aceeaşi opţiune când e vorba de cel mai "rău" fotbalist pe care l-au arbitrat, lucrurile capătă o cu totul altă dimensiune.
Michael Oliver, Howard Webb şi Mark Clattenburg l-au indicat pe Craig Bellamy drept cel mai dificil fotbalist de arbitrat în toată cariera lor. Bellamy a avut o carieră lungă, în care a bifat câteva dintre cele mai bune formaţii din Premier League (în două perioade diferite a jucat la Liverpool, între acestea evoluând doi ani la West Ham şi doi la City). Cu o inimă mare, galezul era gata dde orice pentru a-şi ajuta formaţia să câştige, determinarea fiind probabil principalul său atribut, care l-a ajutat să ajungă la acest nivel. Dar, în paralel cu această abnegaţie, venea şi o furie de necontrolat împotriva arbitrilor, atacantul considerându-se în permanenţă o victimă.
"Craig Bellamy era incredibil de dificil pe teren. Multe echipe sunt extrem de complicat de arbitrat. Vorbesc de formaţii care nu sunt obişnuite să piardă. Acestea, când sunt conduse, au o frustrare mare şi ţie, ca arbitru, îţi e dificil să gestionezi lucrurile, să îi ţii pe jucători calmi. Dar dacă ar fi să aleg un singur jucător, acela e Bellamy. Nu doar din ce am experimentat pe teren, l-am urmărit foarte atent peste 3 ani, pentru că sunt fan al lui Newcastle (n.r. galezul a evoluat pentru "coţofene" în perioada 2001-2005). Îl vrei mereu în echipa ta, pentru că e un învingător. Dar pe teren, pentru arbitri, e un coşmar. Se contrazice cu arbitrul la orice decizie: dacă tu îi spui că e albă, el din start pleca de la premisa că e neagră", a dezvăluit Michael Oliver, citast de Mirror.
Campionatul European UEFA
Un fost elev îl distruge pe Mancini, eroul Italiei: "Îl urăsc și am vrut să piardă finala cu Anglia"
18/07/2021 LA 06:19
CITEŞTE ŞI
WHO’S BETTER | SADIO MANE VS BUKAYO SAKA, DUELUL SĂPTĂMÂNII ÎN PREMIER LEAGUE

Howard Webb: "Cu Bellamy nu o scoteai niciodată la capăt"

Şi Howard Webb - primul arbitru din istorie care a condus o finală de Liga Campionilor şi una de Mondial în acelaşi an (2010) - a vorbit despre problemele pe care le avea cu Bellamy. Acesta suferea de mania persecuţiei, la fiecare fază considerând că centralul luase o decizie greşită, în defavoarea echipei sale.
"Cred că jucătorul care mi-a dat cele mai multe bătăi de cap a fost Craig Bellamy. Poate că el a fost un băiat extraordinar ca fotbalist sau ca om, în afara terenului, dar în privinţa relaţiei cu arbitrul a fost foarte greu de calmat. Avea o opinie despre orice imediat ce se încheia o fază. Am mai întâlnit sau am auzit de jucători care se ceartă cu arbitri - Joey Barton şi Robbie Savage sunt probabili lideri în această categorie -, dar cu ei puteai să vorbeşti, puteai să ai un dialog. Cu Bellamy nu o scoteai niciodată la capăt", a spus Webb pentru sursa citată.
Mark Clattenburg, arbitru care a condus finala Ligii Campionilor în 2016, pentru ca, la ceva mai mult de o lună distanţă să fie la centru la finala Euro (câştigată de Portugalia în faţa Franţei) s-a declarat şi el scandalizat de limbajul pe care îl folosea fostul mare vârf galez.
"Ţipa şi te admonesta constant, m-a şi atins de câteva ori, dorind să şteargă parcă acele cartonaşe pe care i le acordam. Te provoca mereu, iar limbajul său era de nedescris. De o obrăznicie incredibilă", a punctat Clattenburg.
Bellamy şi-a încheiat cariera în 2014, cu trei trofee în palmares. El a jucat finală de Champions League în 2006-2007, când Milan şi-a luat revanşa în faţa lui Liverpool, după episodul "Istanbul".
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Fotbal
Balonul de Aur 2021 | Messi, pentru a 7-a oară cel mai bun fotbalist al lumii! Toții laureații serii
ACUM 7 ORE
Premier League
S-a anunţat programul Campionatului Mondial al Cluburilor. Chelsea îşi amână două etape
ACUM 17 ORE