Articol scris de Ștefan Toma
Cunoscutul jurnalist italian Fabrizio Romano a declarat într-un interviu acordat cunoscutului youtuber englez Don Robbie că este curios să vadă cum vor decurge negocierile între Chelsea și Dortmund:
"Tuchel este îndrăgostit de Haaland, la fel și conducerea albaștrilor, "oferta nebună" depășește 150 milioane de euro (128 milioane de lire sterline). Salariul ar depăși 10-12 milioane de euro pe sezon, iar Chelsea ar trebui să plătească și comisionul agentului Raiola! Sunt curios să văd ce va face Chelsea."
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40
Cu un lot numeros, Chelsea va trebui să renunțe la o parte din jucători, care nu ar mai juca în momentul venirii lui Haaland. Pe postul de atacant, londonezii au 3 jucători de care își doresc să scape urgent. Dacă plecarea lui Olivier Giroud este aproape rezolvată, atacantul francez ar urma să semneze zile următoare cu AC Milan, mai rămân de rezolvat mutările lui Michy Batshuayi și Tammy Abraham.

Chelsea se desparte de mai mulți jucători în această vară

Pe Michy Batshuayi, 27 de ani, Chelsea plătea 39 de milioane de euro în urmă cu 5 ani. Atacantul cotat în prezent la 10 milioane de euro intră în ultimul său an de contract. În ultimele două sezoane a fost împrumutat la Crystal Palace și Valencia, unde nu și-a regăsit forma excepțională pe care a avut-o în împrumutul la Borussia Dortmund. Belgianul a fost mai mult împrumutat decât a jucat pentru Chelsea, iar albaștrii nu mai sunt dispuși să-i acorde nicio șansă.
Povestea lui Tammy Abraham este diferită. Atacantul în vârstă de 24 de ani este crescut în academia clubului, iar în prezent este un jucător cu o cotă de piață de 38 de milioane de euro. În sezonul trecut a marcat 12 goluri și a oferit 6 pase decisive în 32 de apariții pentru albaștri, dar clubul din capitala Angliei dorește un atacant prolific. Astfel, albaștri sunt dispuși să-l ofere pe Tammy fie ca monedă de schimb pentru Haaland, fie unui club dispus să plătească o sumă apropiată de cota sa de piață.
Investițiile masive din vara sezonului trecut au ajutat-o pe Chelsea să câștige Champions League, însă odată cu venirea managerului german, Thomas Tuchel, londonezii își propun să continue pe acest drum și cu noi investiții să devină o candidată serioasă și la câștigarea Premier League.
Vara aceasta este prima perioadă de transferuri în care Thomas Tuchel are un cuvânt serios de spus, iar dorința sa de a-l avea pe Haaland va cântări greu în deciziile de investiții ale conducerii albaștrilor.
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
19/05/2022 LA 15:42
Premier League
Tuchel a realizat retrospectiva sezonului lui Chelsea. Ce a spus neamțul despre City și Liverpool
18/05/2022 LA 16:55