Ole Gunnar Solskjaer e un tehnician curajos, care nu s-a ferit să lea șanse tinerilor fotbaliști. Exemplul Greenwood e probabil cel mai relevant, dar antrenorul de pe Old Trafford are acum un nou pariu. În vârstă de doar 17 ani, Shola Shoretire a debutat pentru gruparea de pe Teatrul Viselor aseară, deși puțini anticipau o asemenea mutare.
Vârful le-a călcat pe urme lui Alan Shearer și Peter Beardsley, începându-și cariera la Wallsend Boys Club. Scouterii lui United l-au ochit imediat și l-au convins să se alăture Academiei "diavolilor", iar Shola a devenit cel mai tânăr jucător din istoria UEFA Youth League, evoluând pentru United la 14 ani, contra puștilor Valenciei.
Acum, a bifat primele minute pentru echipa mare, iar Marcus Rashford îi prevede un viitor glorios.
Premier League
Manchester United, hotărâtă să le prelungească contractele a 5 fotbaliști
13/09/2022 LA 07:38
"Are calitate. Cu cât se antrenează mai mult cu noi, cu atât devine mai relaxat și arată de ce e în stare. Îmi aduce aminte de mine și de primii pași pe care i-am făcut la echipa mare. E un ciclu, să sperăm că va confirma la cel mai înalt nivel, pentru că are toate calitățile să o facă", a spus Rashford, după victoria lui United de aseară.

Shola Shoretire, noul giuvaier al lui United: Extrem de matur, joacă pe mai multe posturi

Pentru a afla mai multe despre calitățile puștiului minune de la United, cei de la MUTV au stat de vorbă cu tehnicianul său de la U23, Neil Wood. Fost mijlocaș la Man United, acesta nu a confirmat așteptările, fiind permanent împrumutat de "diavoli" înainte de a-și încheia socotelile cu formația de pe Teatrul Viselor în 2006. După ce și-a terminat cariera de fotbalist, Wood a revenit la prima dragoste, United, unde în prezent conduce echipa U23 a clubului.
Shola este un fotbalist care l-a impresionat pe Wood, pe lângă tehnica perfectă fiind extrem de matur în joc. Calități impresionante, care îl pot face să se adapteze repede la rigorile celui mai tare campionat din lume.
"Ce m-a impresionat cel mai mult la el e tehnicitatea. Shola nu a evoluat niciodată la grupa sa de vârstă, pe perioada petrecută la Academie, mereu a jucat la grupele mai mari. E foarte matur pentru vârsta sa, atât pe teren, cât și în afara lui. Poate juca pe mai multe roluri, poate fi "9", poate juca în bandă, dar și număr "10". Oriunde îl pui, poți fi sigur că își va face treaba. E unul dintre cei mai constanți jucători pe care i-am văzut, niciodată să nu crezi că intră pe teren și nu își pune amprenta într-un fel pe jocul echipei", povestea de curând Neil Wood, antrenorul de la Manchester United U23.
Pe doi în Premier League, la 10 puncte de liderul City, United se pregătește de derbyul cu Chelsea, de duminică. Partida va începe la 18:30 și va putea fi urmărită în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Ten Hag știe ce jucător poate aduce titlul la Manchester United! Cristiano Ronaldo, scos din schemă
11/09/2022 LA 12:28
Fotbal
Manchester United vrea să-l securizeze pe Marcus Rashford după interesul lui PSG de a-l transfera
08/09/2022 LA 11:26