Jack Grealish a fost dorit neapărat de Manchester United în vară, însă oferta de 80 de milioane de lire înaintată de oficialii "diavolilor" a fost respinsă. Jurnaliștii de la The Telegraph susțineau atunci că prețul cerut de formația de pe Villa Park pentru starul său este de minim 100 de milioane de £.
Sumă pe care Pep e gata să o pună la bătaie, la vară. Daily Mail anunță că, înainte de a semna noul contract cu Manchester City, Guardiola s-a asigurat că va avea un buget de transferuri pe măsură, astfel încât să câștige Champions League. Potrivit sursei citate, City va înainta o ofertă oficială pentru Jack Grealish, marea vedetă a lui Aston Villa.
Interesul pentru jucător nu e nou, dar până acum formația din Birmingham a refuzat orice propunere venită pentru starul său. S-a vorbit în special de interesul lui United pentru mijlocaș. Solskjaer a fost cel mai interesat de transferul său, în contextul Anthony Martial a jucat tot mai slab în ultima vreme și e posibil ca francezul să plece de pe Old Trafford, iar Cavani va pleca şi el. Evident Grealish nu e atacant, dar United poate să joace cu Greenwood sau Rashford vârf împins, în cazul unui transfer.
Fotbal
Belgia, OUT din grupe la Cupa Mondială! Maroc și Croația s-au calificat în optimi
01/12/2022 LA 17:01
Doar că acum City e marea favorită să îl transfere, "cetăţenii" urmând să pună la bătaie cea mai mare sumă din istoria sa. Până acum, recordul privind achiziţiile era deţinut de De Bruyne, pentru care englezii i-au plătit lui Wolsburg acum mai bine de 5 ani nu mai puţin de 76 de milioane de euro.

De Bruyne, lobby pentru transferul lui Grealish la City

Interesant că pentru această mutare a insistat inclusiv Kevin De Bruyne, susţin englezii, belgianul fiind impresionat de adversarul din Premier League. Cel mai bun pasator al campionatului englez în sezonul trecut i-a transmis lui Pep și oficialilor "cetățenilor" că aducerea lui Grealish ar fi cea mai bună mutare, cei doi urmând să se completeze perfect.
Multe au depins de De Bruyne, după plecarea lui David Silva, dar în ultimul timp Gundogan s-a descurcat excelent, ajutându-şi enorm echipa, atât la construcţie, cât şi la finalizare. Chiar şi aşa, belgianul are nevoie de un alt pasator foarte bun în echipă, capabil să creeze faze, pentru ca formația lui Pep să revină la rata de reușite din stagiunile anterioare.
Dacă Aston Villa va obține în schimbul său în jur de 100 de milioane de £, atunci Grealish ar deveni cel mai scump jucător transferat de la o echipă din Premier League. Deținătorul acestui record este Gareth Bale, pentru care Real Madrid i-a plătit lui Tottenham 89 de milioane de £ în 2013. Pe locul 2 în această ierarhie este Harry Maguire, care a fost vândut de Leicester la Manchester United în schimbul sumei de 80 de milioane de £.
"Cetățenii" îşi permit o astfel de cheltuială ofensivă, în contextul în care au devenit o forță în apărare, odată cu transferul lui Ruben Dias și "renașterea" lui Stones. În Premier League au de departe cea mai bună defensivă, iar în Liga Campionilor au primit un singur gol tot sezonul. Marţi (2-0 cu Gladbach), au bifat al 7-lea meci la rând în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume fără să primească gol. City e abia a 3-a formație din istoria Champions League care ține poarta intactă 7 meciuri la rând. Milan (2005) și Arsenal (2006) mai reușiseră să nu primească gol în 7 partide consecutive.
În acest moment, Guardiola are dubluri de mare valoare pe fiecare post din defensivă, astfel că îşi poate canaliza toată energia spre fotbaşti de atac. Cancelo şi Walker împart meciurile în banda dreaptă, în stânga pot juca Zinchenko, Laporte, Mendy şi chiar Cancelo (care poate juca în ambele benzi la fel de bine), iar în centru, pe lângă titularii Dias şi Stones, mai există variantele Laporte şi Ake.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/03/17/3013430.jpg
Cupa Mondială FIFA
Tensiune în lotul Belgiei, după eșecul cu Maroc! De Bruyne, ținta unor săgeți din partea unul coleg
27/11/2022 LA 16:16
Cupa Mondială FIFA
De Bruyne a explicat cearta cu Alderweireld din meciul cu Canada: "Da, asta mă frustrează"
25/11/2022 LA 12:53