Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Conte îi spune "DA" lui Spurs, cu 2 condiții. Buget record de transferuri și Kane, inamovibil. Vrea urgent 3 jucători

Cristian Mihală

Publicat 01/11/2021 la 12:24 GMT+2

Nuno Espirito Santo a fost demis în această dimineață de la Tottenham, iar oficialii sunt "mai mult decât încrezători" că Antonio Conte va accepta să semneze cu londonezii.

Conte prepares blueprint for United to win trophies this season - Transfer Notebook

Credit imagine: Getty Images

Eșecul cu United, din acest weekend, i-a fost fatal tehnicianului portughez care a scris istorie în Premier League, la cârma lui Wolves. Spurs a fost o pălărie prea mare pentru lusitan, însă, Tottenham aducând aminte în multe momente de cele mai slabe meciuri sub comanda lui Mourinho.
Echipa nu a avut vreo identitate, iar acțiunile de atac au părut mai mereu haotice, astfel că Daniel Levy, în general foarte cumpătat, a înțeles că e nevoie de o schimbare și l-a demis pe Nuno Espirito Santo.
CITEȘTE ȘI:

Tottenham pariază pe Conte. Cerințele italianului

Un club cu o conducere atât de puternic nu face un astfel de anunță fără a avea o variantă clară de înlocuire.
Iar presa engleză și cea italiană anunță că negocierile între Spurs și Conte sunt foarte avansate. Fostul tehnician al lui Inter a fost dorit și în vară de Paratici, dar în cele din urmă părțile nu au ajuns la vreun acord.
Acum, în teorie ar părea puțin probabil ca un antrenor cu CV-ul lui Conte, care a antrenat doar la cel mai înalt nivel - Juventus, naționala Italiei, Chelsea sau Inter - ar accepta să vină la un club fără vreo ambiție europeană.
Și, totuși, știind că interesul lui United nu mai e de actualitate, Conte ar fi deschis la negocieri. Conform renumitului jurnalist Fabrizio Romano, șefii londonezilor sunt "mai mult decât încrezători" că se va ajunge la un numitor comun.
Totuși, trebuie spus că numirea nu e o formalitate, englezii descoperind cerințele lui Conte pentru a semna cu Tottenham. Pe lângă salariul cerut, italianul vrea garanții ferme de la Daniel Levy că va beneficia de un buget de transferuri de 150 de milioane de lire (aproape 180 de milioane de euro). Acești bani vor fi folosiți pentru întărirea echipei, fiind doriți un fundaș central, un mijlocaș coordonator și un atacant de bandă.
În egală măsură, Conte vrea garanții clare că Harry Kane își va prelungi contractul, nedorind să aibă surpriza că rămâne la finalul stagiunii fără golgheter. Acest sezon e deja compromis, neputând să se spere la mai mult de locul 4, astfel că italianul vrea să construiască pentru stagiunea 2022-2023, când ambiția lui e să se implice în lupta la vârf în Premier League, alături de Liverpool, Chelsea, Liverpool și United.
Conform jurnaliștilor de la Evening Standard, șefii lui Tottenham au și 2 soluții alternative. Este vorba despre Paulo Fonseca, dorit în egală măsură și de Newcastle. Fostul antrenor al Romei a fost în discuții să o preia pe Tottenham și în vară, dar cele 2 părți nu s-au înțeles atunci.
Cealaltă variantă ar fi tot un antrenor portughez: Sergio Conceicao, care este însă sub contract cu FC Porto și ar fi mai greu de convins în plin sezon.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo