Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nuno Espirito Santo a fost demis de la Tottenham! Cine sunt potențialii înlocuitori

Nicu Savin

Actualizat 01/11/2021 la 12:19 GMT+2

Nuno Espirito Santo a fost dat afară de la Tottenham, ca urmare a rezultatelor foarte slabe din ultimele săptămâni. Presa engleză scrie că oficialii londonezilor l-ar dori pe Antonio Conte ca înlocuitor, dar sunt luate în calcul și variantele Paulo Fonseca sau Antonio Conceicao.

Nuno has left his role at Spurs

Credit imagine: Getty Images

Tottenham a pierdut 5 din primele 10 meciuri din aceste sezon de Premier League, iar acest lucru i-a fost fatal lui Nuno Espirito Santo. Eșecul contra lui Manchester United a fost picătura care a umplut paharul, iar primii doi oameni din cadrul clubului londonez, Daniel Levy și Fabio Paratici, au decis să-l demită pe antrenorul portughez.
"Clubul Tottenham vă informează că Nuno Espirito Santo și stafful său, format din Ian Cathro, Rui Barbosa și Antonio Dias au încetat colaborarea cu noi", anunță siteul lui Tottenham.
Nuno este un adevărat gentleman și va fi mereu binevenit aici. Vrem să îi mulțumim lui și staffului său pentru munca depusă și să le urăm mult succes în viitor | Fabio Paratici, directorul de fotbal al lui Spurs.
Aventura lui Nuno la Tottenham a început cum nu se poate mai bine, cu 3 victorii în primele 3 etape din Premier League, prima dintre ele împotriva campioanei Manchester City, dar apoi lucrurile au mers din rău în mai rău. În următoarele 7 partide din campionat, Spurs a înregistrat 5 înfrângeri, 3 dintre ele la scor de neprezentare (0-3 cu Palace, Chelsea și Man United).
Chiar dacă Tottenham nu acordă o atenție prea mare pentru Conference League, egalul cu Rennes și înfrângerea cu Vitesse Arnhem din această competiție au contribuit și ele la demiterea lui Nuno. Singura bulină albă din scurtul mandat al portughezului pe banca lui Tottenham este că a dus echipa în sferturile de finală ale Cupei Ligii Angliei.
Citește și:

Antonio Conte, primul pe lista lui Tottenham

Harry Kane & Co vor fi pregătiți în perioada imediat următoare de interimarul Ryan Mason, cel care a mai fost în această postură și în finalul sezonului precedent, după demiterea lui Mourinho, dar oficialii echipei încearcă să găsească repede un tehnician cu o cotă bună.
Primul pe listă este Antonio Conte, despre care s-a scris și în vară că ar fi dorit la Londra. Italianul este însă un antrenor pretențios și nu se știe dacă va putea fi convins să accepte o ofertă de la o echipă aflată într-o asemenea situație. În plus, el este și în vizorul celor de la Manchester United, în cazul în care rezultatele negative vor impune demiterea lui Solskjaer. Cum Daniel Levy nu îi poate oferi tehnicianului italian bugetul necesar pentru a restructura lotul și a face din Spurs o forță în Anglia, e greu de crezut că Antonio Conte va veni. Chiar dacă el a fost și rămâne primul pe lista lui Paratici.
Conform jurnaliștilor de la Evening Standard, șefii lui Tottenham au și 2 soluții alternative. Este vorba despre Paulo Fonseca, dorit în egală măsură și de Newcastle. Fostul antrenor al Romei a fost la un pas să o preia pe Tottenham în vară, dar cele 2 părți nu s-au înțeles atunci.
Cealaltă variantă ar fi tot un antrenor portughez: Sergio Conceicao, care este însă sub contract cu FC Porto și ar fi mai greu de convins în plin sezon.
Având în vedere că va urma o pauză de 2 săptămâni în luna noiembrie, dedicată meciurilor internaționale, este foarte probabil ca oficialii lui Spurs să nu se gărbească în luarea unei decizii și să numească un nou antrenor abia după meciul cu Everton, din etapa a 11-a din Premier League.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo