Joi a avut loc o videoconferință la care au participat toate cluburile din Premier League, iar autoritățile fotbalistice din Anglia au emis un comunicat prin care au anunțat că s-a decis ca sezonul actual să fie dus la bun sfârșit, indiferent cât va dura acest lucru.
Inițial, limita pentru încheierea sezonului era 1 iunie, însă această limită a fost extinsă. The Times anunță că la ședință s-a discutat și posibilitatea de a încheia sezonul cu un sistem de tip play-off pentru a fi decise pozițiile cheie din clasament, mai exact lupta pentru top 4 și cea de la retrogradare.
Această soluție e considerată doar ca ultimă variantă în cazul în care pauza cauzată de pandemie se va prelungi și este opțiunea dorită pentru a nu se ajunge la anularea sezonului în curs. Această variantă ar reduce și riscul pierderii banilor din drepturi TV - Premier League le-a transmis cluburilor că dacă acest sezon nu va fi încheiat, fiecare va pierde câte 37.5 milioane de lire sterline!
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
ACUM 15 ORE

Cupa Ligii, doar pentru echipele U23

Oprirea sezonului până pe 30 aprilie face extrem de dificil pentru cluburile implicate în cupele europene sau în Cupa Angliei să-și joace toate partidele. Manchester City poate avea până la 20 meciuri până la finalul sezonului! Astfel, s-a discutat și posibilitatea ca sezonul viitor să înceapă cu întârziere.
O propunere pentru ca sezonul următor să se poată disputa în condiții normale și să fie câștigate câteva date pentru etape este ca viitoarea ediție a Cupei Ligii Angliei să fie rezervată echipelor U23! Asta pentru că sezonul următor va trebui să fie încheiat până la 1 iunie deoarece apoi va avea loc Euro și Copa America, amânate de UEFA, respectiv CONMEBOL.
Calendarul Premier League pentru încheierea acestui sezon și pentru următorul sezon depinde în mare măsură și de ceea ce se va întâmpla cu competițiile europene, UEFA Champions League și Europa League, în condițiile în care pandemia lovește țările în momente diferite.
UEFA a recomandat ca actualul sezon să fie încheiat până la 30 iunie, însă această decizie va fi luată de fiecare federație internă. Data este aleasă și având în vedere că mulți jucători sunt în ultimele luni de contract - în Premier League sunt 69 de jucători cărora le va expira contractul la finalul lunii iunie.
Posibilitatea ca partidele să se dispute fără spectatori a fost dezbătută de cluburi, însă nu la videoconferința de joi unde au fost "atacate" teme considerate mai importante în acest moment precum contactele dintre jucători și închiderea bazelor de antrenament.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
ACUM O ZI
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
22/01/2022 LA 05:59