În contextul în care formația de pe Stamford Bridge a fost învățată în ultimele două decenii cu mari succese, calificarea în Liga Campionilor și o finală de FA Cup nu par, în teorie, o performanță uriașă. Totuși, dacă ne raportăm la realitățile anului 2020, senzația e că Lampard a reușit cu adevărat lucruri deosebite la cârma formației pentru care a scris istorie ca fotbalist.
Avram Grant, fost antrenor al lui Chelsea după prima plecare a lui Mourinho, în 2007, a dus echipa pe locul secund la finalul acelei ediții de campionat, calificând clubul în finala Champions League (pierdută la penaltyuri în fața lui Manchester United). Israelianului nu i s-a mai dat credit, în ciuda rezultatelor bune, Abramovich instalându-l la cârma echipei, la începutul sezonului 2008-2009, pe Luiz Felipe Scolari. Acum, fostul tehnician al lui Chelsea a făcut o radiografie a sezonului care stă se încheie, odată cu partida de sâmbătă dintre Chelsea și Arsenal (finala FA Cup e în direct pe Eurosport 1, mâine, de la 19:30).
"Cred că a fost un sezon bun pentru Chelsea, dacă privim din punct de vedere al așteptărilor. Să nu uităm că Lampard a venit într-o perioadă în care clubul nu putea să facă transferuri. Dar dacă e să ne gândim la ambițiile lui Abramovich, rezultatele nu sunt cele așteptate. Eu dacă i-aș fi spus cu ani în urmă acestuia că locul 4 și finala de FA Cup vor fi performanțe bune pentru echipă, m-ar fi deportat în Siberia. Dar, având în vedere circumstanțele de acum, a fost o stagiune reușită. Pentru Frank e o mare performanță să ducă echipa în Liga Campionilor și să joace finala Cupei", Stats Perform News.
Cupa Mondială FIFA
Gabriel Jesus a fost operat după accidentarea de la Mondial! Mesajul superb primit de la Ronaldo
ACUM 7 ORE

Cheia succesului lui Lampard la Chelsea

Chelsea s-a bazat în acest sezon pe foarte mulți jucători tineri, doar United și Bournemouth având o medie a primului "11" mai scăzută decât formația de pe Stamford Bridge.
Lampard a știut să le dea încredere puștilor lui Chelsea, dar, poate mai important, a știut și cât să îi forțeze astfel încât aceștia să dea randamentul optim. Dacă ar fi folosit mereu un prim "11" standard, unii dintre fotbaliști ar fi putut să capoteze, nefiind obișnuiți cu ritmul și presiunea. Însă Lampard a găsit ingredientele perfecte pentru a obține maximum de la fotbaliștii săi, fără a îi expune prea mult.
"A fost un jucător mare și arată că are și calități de manager. A știut să conducă formația foarte bine. S-a bazat pe foarte mulți jucători tineri și a știut perfect cât să îi folosească, cum să le ofere momente de odihnă, pentru a nu îi suprasolicita. S-a format un nucleu important de jucători tineri pentru viitorul lui Chelsea. Dar nu pot să spun că mă surprind realizările lui Lampard, întotdeauna a fost un lider. Vorbeam mult cu el, când era jucător și, deși am constatat că avem filosofii diferite despre fotbal, știam de pe atunci că are material bun pentru a se transforma într-un manager de succes", a mai spus Avram Grant.
Spectacolul din FA Cup de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
John Terry, dezvăluiri incredibile despre Mourinho! Ce îi cerea să facă în timpul meciului
ACUM 9 ORE
Cupa Mondială FIFA
Japonezul care nu mai vrea să audă de fotbal după eliminarea de la Cupa Mondială! "Îmi trebuie timp"
IERI LA 14:09