Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United și Chelsea merg în Champions League după victorii cu Leicester și Wolves

Vlad Dumitrescu

Actualizat 26/07/2020 la 19:58 GMT+3

Manchester United s-a impus cu 2-0 în fața lui Leicester în ultima etapă din Premier League în timp ce Chelsea a învins-o pe Wolves cu 2-0. Astfel, cele două formații s-au calificat pentru ediția viitoare a UEFA Champions League.

Manchester United

Credit imagine: Getty Images

Începutul de meci de la Leicester a fost unul echilibrat fără mari ocazii. Manchester United a fost echipa mai periculoasă, însă apărarea diavolilor a rămas la fel de șubredă ca în ultimele etape, evoluții care cu siguranță îi dau de gândit lui Ole Gunnar Solskjaer.
Manchester United a avut ocaziile importante chiar în finalul reprizei, însă apărarea lui Leicester alături de portarul Schmeichel au rezistat eroic. În a doua parte, Leicester și-a amintit că are nevoie de toate cele trei puncte pentru a prinde un loc în Top 4 astfel că elevii lui Brendan Rodgers au fost mai periculoși și chiar au lovit bara prin Tielemans în minutul 60.
Momentul decisiv a venit însă în minutul 68 după ce Greenwood l-a deposedat pe Choudry iar Fernandes nu a ezitat, oferindu-i o pasă perfectă lui Martial. Francezul a fost făcut însă ”sandviș” de Morgan și Evans și s-a acordat penalty. Bruno Fernandes s-a revanșat pentru o partidă mai slabă decât de obicei și a transformat fără probleme.
A urmat apoi o nouă perioadă de dominare pentru Leicester, care a adus și două ocazii, însă echipa lui Rodgers nu a reușit să egaleze și va trebui să se mulțumească cu Europa League sezonul viitor. În ultimul minut al meciului Lingard a profitat de greșeala lui Schmeichel și a făcut 2-0 pentru a stabili clar soarta celor trei puncte.
Leicester a obținut doar patru victorii de la 1 ianuarie până în prezent - o decădere considerabilă care a scos echipa din Top 4.

Chelsea - Wolves 2-0

Pe Stamford Bridge Chelsea nu a făcut neapărat cel mai bun meci al sezonului, însă cele două goluri marcate în finalul primei reprize au fost suficiente pentru a-i asigura victoria.
În minutul 46 Mason Mount a transformat impecabil o lovitură liberă de la marginea careului trimițând mingea peste zid și direct la vinclu, fără nicio șansă pentru Rui Patricio. Giroud a dublat apoi avantajul lui Chelsea și a asigurat practic calificarea în Champions League. Pulisic a făcut o cursă excelentă, i-a pasat lui Mount care a furnizat mingea perfectă apoi pentru Giroud.
Chelsea se califică așadar în grupele UEFA Champions League de pe poziția a patra. Cu siguranță că Lampard va fi mulțumit de primul său sezon pe Stamford Bridge, având în vedere jocul ofensiv excelent demonstrat de elevii săi în această stagiune dar și faptul că Lamps s-a bazat în cea mai mare parte pe tineri. Pentru Chelsea urmează finala Cupei Angliei cu Arsenal pe 1 august pe Wembley în direct pe Eurosport 1.
Spectacolul din Premier League vă este oferit de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo