Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Darwin Nunez a bătut palma cu Liverpool! Klopp şi Cavani, decisivi în alegerea uruguayanului

Cristian Mihală

Publicat 09/06/2022 la 10:22 GMT+3

Darwin Nunez a ajuns la un acord verbal cu Liverpool privind viitorul contract. Uruguayanul va semna pe 5 ani, dacă trupa de pe Anfield şi Benfica vor bate palma, aşa cum e de aşteptat.

LISBON, PORTUGAL - FEBRUARY 12: Darwin Nunez of SL Benfica celebrates after scoring a goal during the Liga Bwin match between SL Benfica and CD Santa Clara at Estadio da Luz on February 12, 2022 in Lisbon, Portugal. (Photo by Gualter Fatia/Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

Darwin Nunez este unul dintre cei mai căutați jucători din lume, Manchester United, Manchester City, Arsenal, și Tottenham interesându-se deja de el. Klopp îl avea pe lista sa din vara anului trecut, iar acum, după dubla din sferturile Champions League, neamțul s-a convins că mutarea trebuie făcută. Mai ales că Sadio Mane e ca şi plecat la Bayern, deşi cluburile încă nu s-au pus de acord asupra sumei mutării.
Cert e că uruguayanul de 22 de ani şi-a dat acordul să meargă pe Anfield, deşi în ultimele zile Ten Hag şi Manchester United au încercat să îl atragă spre Old Trafford. Din câte se pare, vârful sud-american a stat de vorbă cu Edinson Cavani, care nu i-a recomandat United, unde situaţia e incertă în continuare, iar lupta pentru trofee rămâne, pentru moment, doar un vis.
O discuţie cu Klopp a fost decisivă în hotărârea lui Nunez, care va avea un salariu de "doar" 60.000 de lire/săptămână pe Anfield.

Darwin Nunez va fi cel mai scump jucător din istoria lui Liverpool

Deşi s-a speculat că mutarea se va face pentru 100 de milioane de lire (80 de milioane sumă fixă şi 20 sub formă de bonusuri), Liverpool va pune la bătaie în prima ofertă oficială 68 de milioane de lire, cu alte 17 milioane care vor ajunge în contul formaţiei din Lisabona ulterior, în funcţie de randamentul jucătorului şi performanţele "cormoranilor". Rămâne de văzut dacă va fi o sumă suficientă pentru Benfica, dar e de aşteptat ca în cele din urmă părţile să bată palma. Indiferent la ce sumă se va ajunge într-un final, Darwin Nunez va fi cu siguranţă cel mai scump transfer din istoria lui Liverpool, urmând a doborî recordul lui Van Dijk (adus pentru 84 de milioane de euro de la Southampton, în iarna sezonului 2017-2018).
Darwin Nunez are aceeaşi rată de goluri cu Lewandowski, în sezonul trecut: 1,07 reuşite/90 de minute. Topul e dominat de jucători din Portugalia şi Germania, unde granzii nu au mari probleme în a se impune categoric în faţa formaţiilor mai slab cotate.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo