Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp, gata de cel mai scump transfer din istoria lui Liverpool! Germanul pariază pe un vârf de top

Nicu Savin

Publicat 08/06/2022 la 11:44 GMT+3

Jurgen Klopp caută soluții pentru înlocuirea lui Sadio Mane, a cărui plecare de la Liverpool este iminentă. Presa engleză scrie că Liverpool este gata să ofere 85 de milioane de £ pentru Darwin Nunez, atacantul Benficăi Lisabona, care ar putea deveni astfel cel mai scump jucător din istoria clubului de pe Anfield.

Jürgen Klopp

Credit imagine: Getty Images

Jurgen Klopp a avut un sezon excelent cu Liverpool, dar "cormoranii" s-au ales numai cu două trofee: Cupa Angliei și Cupa Ligii, pierzând finala Champions League și terminând pe doi în campionat, după City.
Echipa lui Liverpool va suferi schimbări destul de importante în această vară, cea mai mare problemă pentru Klopp fiind iminenta plecare a lui Sadio Mane. Senegalezul este decis să încerce o nouă aventură, iar Bayern Munchen este cea mai probabilă destinație a sa. În plus, Mohamed Salah nu a semnat încă prelungirea contractului, scandent în 2023, astfel că Jurgen Klopp trebuie să se gândească la viitor.
Chiar dacă Liverpool nu a oferit sume exorbitante pe jucători în ultimii ani, șefii de pe Anfield sunt gata să facă un efort financiar considerabil pentru a-i întări echipa lui Klopp. Conform Daily Mail, germanul îl dorește cu orice preț pe Darwin Nunez, atacantul care a impresionat la Benfica în stagiunea recent încheiată.
Citește și:

Jurgen Klopp, gata să ofere o sumă record pentru Darwin Nunez

Uruguayanul de 22 de ani a marcat 32 de goluri în toate competițiile, dintre care 6 în Champions League. Două dintre reușitele sale în cea mai importantă competiție intercluburi au venit în poarta lui Liverpool, în duelul din sferturile de finală. Klopp l-a remarcat în acele meciuri pe Nunez și este convins că acesta e omul potrivit pentru atacul lui Liverpool în următorii ani. În plus, Virgil Van Dijk a fost și el impresionat de valoarea uruguayanului și l-a inclus în topul celor mai dificili adversari pe care i-a întâlnit în carieră.
Conform sursei citate, Liverpool este gata să ofere 85 de milioane de £ pentru Nunez. Negocierile sunt în curs de desfășurare, dar Benfica ar vrea o sumă ceva mai mare, mai ales că pe urmele atacantului mai sunt și alte forțe din Europa, printre care Atletico Madrid și Manchester United.
Dacă Nunez ar ajunge la Liverpool în schimbul acestei sume, ar deveni cea mai scumpă achiziție din istoria clubului. Recordul îi aparține lui Virgil Van Dijk, ajuns pe Anfield pentru 76 de milioane de £, de la Southampton, în 2017.
Top 5 cele mai scumpe transferuri făcute de Liverpool
  • 1.Virgil Van Dijk - 76 de milioane de £ (Southampton - 2017)
  • 2.Alisson Becker - 56,2 milioane de £ (AS Roma - 2018)
  • 3.Naby Keita - 54 de milioane de £ (RB Leipzig - 2018)
  • 4.Luis Diaz - 42,3 milioane de £ (FC Porto - 2022)
  • 5.Christian Benteke - 41,85 milioane de £ (Aston Villa - 2015)
Un mare atu al lui Liverpool în cadrul negocierilor cu Darwin Nunez este faptul că acesta este reprezentat de aceeași companie care îi are sub contract pe Fabinho, Diogo Jota și Fabio Carvalho, astfel că relațiile dintre cele două părți sunt excelente.
De notat că nu toți banii pe care îi va plăti Liverpool pentru Nunez vor ajunge în conturile Benficăi. 20% din sumă va ajunge șa Almeria, club care l-a transferat pe uruguayan de la Penarol, în 2019. Ibericii l-au cedat peste numai un an la Benfica pentru 21,6 milioane de £, dar au păstrat acest procent dintr-un eventual transfer ulterior.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo