75 de milioane de euro a plătit Liverpool către Benfica pentru transferul lui Darwin Nunez, alte 25 de milioane urmând a intra în contul lusitanilor în funcție de bonusuri. Vorbim așadar despre cel mai scump jucător din istoria formației de pe Anfield, recordul până acum fiind deținut de Virgil Van Dijk, amiralul apărării.
Nunez va îmbrăca tricoul cu numărul 27 și va deveni al 3-lea jucător din Uruguay care ajunge la Liverpool, după Luis Suarez și Sebastian Coates. "Am venit aici să câștig trofee și titluri. Vreau să câștig tot ce se poate cu Liverpool", a fost promisiunea atacantului sud-american.
"Sunt fericit că am semnat cu Liverpool, e o încântare să fac parte din acest grup. E un club uriaș. Vreau să le mulțumesc părinților și fiului meu, ei sunt sursa mea de energie, sunt mândru de ei", a spus uruguayanul după ce a semnat cu formația de pe Anfield.
Premier League
Mo Salah a devenit cel mai bine plătit jucător din Premier League, dar e abia al 4-lea în lume
ACUM 5 ORE
Darwin Nunez e convins că se va adapta ușor la Premier League, pentru că Liverpool prestează un joc care i se potrivește mănușă. Cu atât de mulți jucători world class lângă el, atacantul uruguayan nu are emoții că nu va da randamentul scontat.
"Am jucat împotriva lui Liverpool și i-am urmărit în multe partide din Champions League, e o echipă care se potrivește perfect cu stilul meu. Există o mulțime de fotbaliști excepționali aici și cred că nu voi avea probleme să mă adaptez. Voi da tot ce pot pentru a ne atinge obiectivele", a mai spus Darwin Nunez.
Atacul lui Liverpool se anunță unul stelar, chiar și fără Mane, care urmează să se transfere la Bayern.

Povestea lui Darwin Nunez: o accidentare aproape i-a pus capăt carierei

Născut în Artigas, Darwin Nunez provine dintr-o familie care s-a confruntat cu mari probleme financiare. A avut o copilărie grea și, deși acum aceste neajunsuri sunt de domeniul trecutului, vârful a spus în repetate rânduri, în interviurile date, că nu va uita de unde a plecat.
"Da, m-am culcat de multe ori cu stomacul gol. Dar cea care mergea la somn mereu fără să mănânce a fost mama mea. Se asigura că eu și fratele meu avem ceva în farfurie, iar pentru ea, de cele mai multe ori, nu mai rămânea nimic. Nu o să uit niciodată de unde vin: dintr-o familie modestă, dar muncitoare. Tatăl meu lucra în constucții, pe șantier, în timp ce mama aduna sticle pentru a le vinde", a rememorat de curând Darwin Nunez într-un interviu, citat de Marca.
Puștiul uruguayan a avut primul contact cu fotbalul adevărat la 13 ani, când un scouter al lui Penarol l-a luat de la Artigas pentru a da probe de joc. Din nefericire, nu a convins și nu a fost păstrat.
Un an mai târziu, în 2014, viața i-a mai oferit o șansă, tot la Penarol. De această dată a fost pătrat, dar problemele financiare avute de familia sa au venit la pachet cu un moment de răscruce. Familia nu își permitea să îi țină pe ambii băieți la cluburi departe de casă (și fratele său a fost fotbalist), astfel că Junior s-a sacrificat: "Rămâi tu, eu mă întorc acasă", i-a transmis fratele lui Darwin, convins că acesta e mai talentat și are un viitor în sportul rege.
La 16 ani, a fost remarcat de antrenorul de la prima echipă a lui Penarol, dar ghinionul a făcut să își rupă ligamentele la scurt timp după ce s-a prezentat la antrenamentele seniorilor. Verdictul medicilor: operație și o pauză de un an și jumătate.
S-a întors în orașul natal, unde a făcut recuperarea, iar la revenirea la Penarol nu știa în ce măsură va mai fi o variantă pentru prima echipă. Leo Ramos l-a inclus însă în lot imediat și chiar l-a debutat. Tânărul atacant a intrat în primul său meci în locul lui Maxi Rodrighuez, dar durerile provocate de operație l-au determinat să termine acea partidă în lacrimi. A fost operat încă o dată, acesta fiind probabil momentul de cotitură dintr-o carieră care părea să se termine înainte de a începe.
Darwin Nunez a cochetat cu ideea de a se lăsa de fotbal, convins că problemele medicale i-au barat deja drumul spre succes, dar a strâns din dinți și a continuat. Odată revenit pe teren, eficiența în fața porții a scăzut, fiindu-i probabil și destul de frică de contactul cu fundașii adverși. A apelat la un psiholog și în 2019 i s-a ivit șansa carierei: a primit o ofertă de la modesta Almeria, dar avea șansa să fie mult mai ușor remarcat, evoluând în Spania. După un singur sezon - unul fantastic, în care a marcat 16 goluri în 30 de partide -, Benfica i-a oferit un contract pe 5 ani, plătind cea mai mare sumă din istoria clubului pentru a-l achiziționa: 24 de milioane de euro.
2 ani mai târziu, Darwin Nunez a devenit cel mai scump jucător din istoria lui Liverpool, după un alt sezon fabulos: 34 de goluri în 41 de meciuri a marcat Darwin Nunez stagiunea trecută în toate competițiile (inclusiv 6 goluri în Champions League). În campionat a avut o rată de un gol la 74 de minute jucate, clasându-l între cei mai prolifici jucători din Europa la acest capitol.
Fotbal
Mohamed Salah și-a prelungit contractul cu Liverpool! Egipteanul va avea un salariu uriaș
ACUM 8 ORE
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
ACUM 14 ORE