Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De Bruyne i-a lăsat o primă impresie deplorabilă lui Kompany. Ce s-a întâmplat la primul antrenament

Nicu Savin

Publicat 11/09/2020 la 12:37 GMT+3

Kevin de Bruyne este printre cei mai buni mijlocași din lume la ora actuală, fiind printre principalii artizani ai succesului lui Manchester City din ultimii ani, dar o fosta legendă a "cetățenilor", Vincent Kompany, a declarat că prima impresie pe care i-a lăsat-o conaționalul său a fost una deplorabilă.

Belgium's national footbal team Vincent Kompany and Kevin De Bruyne fight for the ball during a training session of the Red Devils on March 4

Credit imagine: AFP

Kevin De Bruyne tocmai a fost declarat cel mai bun jucător din Premier League de către Asociația Fotbaliștilor Profesioniști din Anglia. Belgianul este subiectul documentarului "Made in Belgium", iar fostul său coleg, Vincent Kompany afăcut câteva declarații interesante în cadrul acestuia.
De Bruyne a ajuns la Manchester City în 2015, clubul de pe Etihad plătind în schimbul său suma de 54 de milioane de £ celor de la Wolfsburg. În sezonul trecut din Premier League belgianul a avut o evoluție fantastică, înscriind 13 goluri și reușind 23 de pase decisive în toate competițiile, iar la ora actuală este considerat de mulți specialiști cel mai bun mijlocaș ofensiv din lume.

Kompany: "De Bruyne nu mi-a lăsat o impresie bună"

Fostul său coleg de echipă la City și la naționala Belgiei, Vincent Kompany, a declarat că nu a fost impresionat de De Bruyne atunci când l-a văzut jucând prima dată. Se întâmpla în 2010, când pe atunci tânărul de numai 18 ani era convocat în premieră la naționala Belgiei.
"A venit la echipa națională când era foarte, foarte tânăr și la vremea aceea nu mi-a lăsat o impresie bună. Am crezut că părea să simuleze foarte mult, a încercat o mulțime de lucruri care nu se cuveneau în acel moment când a venit și am spus că este păcat, pentru că am fi putut avea jucători cu mai mult talent în echipă", a spus Kompany.
Kompany adminte că prima impresie despre De Bruyne s-a dovedit a fi eronată, iar odată cu trecerea timpului acesta a progresat enorm și a devenit jucătorul care este în acest moement: "Oricum, odată cu trecerea timpului lucrurile s-au schimbat și el este cel mai bun mijlocaș pe care îl avem în acest moment. Am știut tot timpul asta."
Pep Guardiola, Kevin de Bruyne, Manchester City
Fostul căpitan al "cetățenilor" este de părere că intersectarea lui De Bruyne cu Pep Guardiola a fost principalul element pentru care mijlocașul a devenit atât de bun: "Pentru a profita la maxim de calitățile lui Kevin trebuie să joci într-un anumit fel. Nu vei obține niciodată maxim de la el dacă nu ești o echipă ofensivă, una care să facă pressing și să atace în permanență. Venirea lui la City și intersectarea cu Pep a fost scenariul ideal pentru el. Nu cred că ar fi putut fi vreodată la acest nivel dacă nu ar fi lucrat cu Pep."
Spectacolul din Premier League se întoarce! Acesta este programul meciurilor din prima etapă care vor fi transmise pe Eurosport 1:
picture

Etapa 1, Premier League 2020-2021

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo