Kevin De Bruyne tocmai a fost declarat cel mai bun jucător din Premier League de către Asociația Fotbaliștilor Profesioniști din Anglia. Belgianul este subiectul documentarului "Made in Belgium", iar fostul său coleg, Vincent Kompany afăcut câteva declarații interesante în cadrul acestuia.
De Bruyne a ajuns la Manchester City în 2015, clubul de pe Etihad plătind în schimbul său suma de 54 de milioane de £ celor de la Wolfsburg. În sezonul trecut din Premier League belgianul a avut o evoluție fantastică, înscriind 13 goluri și reușind 23 de pase decisive în toate competițiile, iar la ora actuală este considerat de mulți specialiști cel mai bun mijlocaș ofensiv din lume.

Kompany: "De Bruyne nu mi-a lăsat o impresie bună"

Fotbal
Belgia, OUT din grupe la Cupa Mondială! Maroc și Croația s-au calificat în optimi
01/12/2022 LA 17:01
Fostul său coleg de echipă la City și la naționala Belgiei, Vincent Kompany, a declarat că nu a fost impresionat de De Bruyne atunci când l-a văzut jucând prima dată. Se întâmpla în 2010, când pe atunci tânărul de numai 18 ani era convocat în premieră la naționala Belgiei.
"A venit la echipa națională când era foarte, foarte tânăr și la vremea aceea nu mi-a lăsat o impresie bună. Am crezut că părea să simuleze foarte mult, a încercat o mulțime de lucruri care nu se cuveneau în acel moment când a venit și am spus că este păcat, pentru că am fi putut avea jucători cu mai mult talent în echipă", a spus Kompany.
Kompany adminte că prima impresie despre De Bruyne s-a dovedit a fi eronată, iar odată cu trecerea timpului acesta a progresat enorm și a devenit jucătorul care este în acest moement: "Oricum, odată cu trecerea timpului lucrurile s-au schimbat și el este cel mai bun mijlocaș pe care îl avem în acest moment. Am știut tot timpul asta."
https://i.eurosport.com/2020/02/27/2785253.jpg
Fostul căpitan al "cetățenilor" este de părere că intersectarea lui De Bruyne cu Pep Guardiola a fost principalul element pentru care mijlocașul a devenit atât de bun: "Pentru a profita la maxim de calitățile lui Kevin trebuie să joci într-un anumit fel. Nu vei obține niciodată maxim de la el dacă nu ești o echipă ofensivă, una care să facă pressing și să atace în permanență. Venirea lui la City și intersectarea cu Pep a fost scenariul ideal pentru el. Nu cred că ar fi putut fi vreodată la acest nivel dacă nu ar fi lucrat cu Pep."
Spectacolul din Premier League se întoarce! Acesta este programul meciurilor din prima etapă care vor fi transmise pe Eurosport 1:

Etapa 1, Premier League 2020-2021

Cupa Mondială FIFA
Tensiune în lotul Belgiei, după eșecul cu Maroc! De Bruyne, ținta unor săgeți din partea unul coleg
27/11/2022 LA 16:16
Cupa Mondială FIFA
De Bruyne a explicat cearta cu Alderweireld din meciul cu Canada: "Da, asta mă frustrează"
25/11/2022 LA 12:53