Manchester City a avut un sezon decent, dar nu a putut face față "tăvălugului" de la Liverpool, care a evoluat fantastic în drumul spre titlu. "Cetățenii" au terminat pe locul secund în Premier League, la 18 puncte în spatele formației lui Klopp, dar Kevin de Bruyne a avut un sezon excelent. Belgianul a marcat 13 goluri și a dat 20 de pase decisive, egalând astfel un record vechi de 17 ani deținut de Thiery Henry.
De Bruyne a fost numit și de colegii săi de echipă drept cel mai performant jucător în sezonul trecut, dar acesta îi atribuie o parte din meritele pentru evoluția sa antrenorului Pep Guardiola, care îi dă o mare libertate de mișcare pe teren.
"De cele mai multe ori mă lasă să fiu eu. Vorbim des despre echipă, iar când dă ordine despre ceea ce trebuie să facă echipa le ascult cu atenție, dar în același timp îmi oferă și foarte multă libertate. Nu știu de ce, dar așa se întâmplă între noi. Știe că voi pune întotdeauna echipa pe primul loc. Știe că vreau doar ca echipa să câștige, iar dacă acest lucru se întâmplă și eu voi avea doar de câștigat. Deci, cred că în acest sens se simte bine și are încredere în mine.", a declarat Kevin De Bruyne.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
IERI LA 10:58
https://i.eurosport.com/2020/06/24/2838626.jpg

Alexander Arnold a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător din 2020

Trent Alexander Arnold a câștigat premiul pentru cel mai bun tânăr jucător al anului, devansându-i pe Tammy Abraham, Mason Greenwood, Mason Mount, Marcus Rashford și Bukayo Saka.
Fundașul englez a fost o piesă de bază în angrenajul perfect al lui Liverpool în sezonul trecut, având evoluții excelente atât în plan defensiv cât și în atac. Arnold a jucat în 12 meciuri din Premier League în care echipa nu a primit gol, iar în plan ofensiv a contribuit cu 13 pase decisive pentru colegii săi, ceea ce pentru un fundaș este remarcabil.
"Am simțit primul gust al succesului și posibilitatea de a ridica trofee. Nu treci prea ușor peste acest sentiment. Dezamăgirile din trecut ne-au alimentat foamea de succes. De aceea e o luptă permanentă din dorința de a simți doar succesul și a nu simți din nou dezamăgirile din trecut. Atât individual, cât și ca echipă vom continua să mucim și să continuăm pe această linie pentru că nu am terminat încă.", a declarat aAlexander Arnold.
La feminin, premiul pentru cea mai bună jucătoare a anului i-a revenit lui Bethany England, care evoluează pentru Chelsea.
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50
Premier League
O mare agenție de pariuri îi plătește deja pe cei care au mizat că City ia titlul. Reacția lui Pep
02/01/2022 LA 15:04