În ultimii ani, Kalidou Koulibaly a fost unul dintre cei mai curtați jucători din lume, dar patronul lui Napoli nu a luat în considerare vreo ofertă, refuzând, potrivit presei din Vest, inclusiv 100 de milioane de euro pentru apărătorul senegalez.
Acum, Koulibaly a ajuns la 29 de ani și șansele ca un club să achite o sumă impresionantă pentru transferul lui au scăzut simțitor. Cum Napoli a ratat calificarea în Champions League, e de așteptat ca formația să aibă probleme financiare, dar și ca valoarea de piață a fotbalistului să scadă.
Formația din sudul Italiei a făcut în această vară un efort financiar enorm, transferându-l pe Victor Osimhen pentru suma record pentru club de 70 de milioane de euro.
Fotbal
CELE MAI IMPORTANTE EVENIMENTE ALE ETAPEI A 8-A DIN PREMIER LEAGUE
19/10/2021 LA 04:38
În acest context, cedarea lui Koulibaly e absolut necesară, doar că în acest moment nu există vreo ofertă concretă, ceea ce îi dă serios peste cap planurile lui De Laurentiis. Ca atare, The Mirror anunță că oficialul lui Napoli i-a contactat pe reprezentanții lui City, transmițându-le că e gata să îl cedeze pe senegalez contra sumei de 60 milioane de lire (66 milioane de euro). O sumă mult sub pretențiile anterioare, dar care are legătură cu situația actuală a clubului de lângă Vezuviu.
Dorit enorm în trecut de Guardiola, fundașul are o șansă bună să ajungă astfel pe Etihad, dar "cetățenii" joacă tare. La adăpostul transferului lui Nathan Ake, de la Bournemouth, dar cunoscând și situația în care e Napoli, fosta campioană din Premier League încearcă să coboare și mai mult prețul.
Totuși, e de așteptat ca mutarea să se facă, Pep fiind un fan declarat al jucătorului. În plus, pe fir ar putea intra și United, care e și ea în căutarea unui fundaș central care să îl completeze pe Maguire. Ca atare, City trebuie să ia rapid o decizie, altfel poate pierde un fotbalist important care să ajungă la rivala din oraș.
Koulibaly mai are contract cu Napoli până în 2023.

Napoli încearcă să îl deturneze pe Gabriel din drumul spre Arsenal

Formația din sudul Italiei i-a și găsit înlocuitor lui Koulibaly, motiv pentru care e atât de disperată să facă rost de lichidități prin transferul lui Koulibaly.
Lille și Arsenal s-au înțeles verbal pentru transferul lui Gabriel pe Emirates pentru 17 milioane de lire, dar Napoli încearcă să vină cu o ofertă superioară, astfel încât fundașul să ajungă în Serie A.
În teorie, mutarea ar fi una ideală pentru Napoli: ar lua pe un preț atractiv un fotbalist de 22 de ani, de mare perspectivă, dar totul depinde dacă transferul lui Koulibaly se va face foarte repede, așa cum speră de Laurentiis.
Fotbal
Live Transfers | Cele mai noi informații despre transferurile acestei veri sunt aici
09/08/2021 LA 07:10
Liga
Primul transfer al lui Ancelotti la Real Madrid: 45 de milioane € pentru înlocuitorul lui Modric
02/06/2021 LA 05:42