Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Napoli face azi cel mai scump transfer din istoria sa! 50 milioane € + un jucător la schimb

Cristian Mihală

Publicat 28/07/2020 la 08:07 GMT+3

Napoli va face astăzi cel mai scump transfer din istoria sa. Victor Osimhen, de la Lille, va ajunge sub comanda lui Gattuso, după ce vârful și-a schimbat impresarii.

Victor Osimhen, într-o dispută cu Ajax Amsterdam

Credit imagine: Getty Images

În urmă cu două săptămâni, mutarea părea ca și perfectată, dar totul s-a blocat în momentul în care formația din Serie A a aflat de pretențiile agentului jucătorului.
Se părea că pe fir a intrat Liverpool, care e gata să îl deturneze pe atacant, însă în cele din urmă acesta va ajunge la Napoli. Osimhen a renunțat la impresarul care voia să obțină o avere de pe urma mutării, iar Gazzetta dello Sport susține că lucrurile sunt în acest moment bătute în cuie.

Nou impresar pentru Osimhen, cel mai scump transfer din istoria lui Napoli

Noul agent al atacantului, William D'Avila și directorul sportiv al lui Napoli, Cristiano Giuntoli, se vor întâlni azi pentru a pune la punct ultimele detalii, dar transferul e o formalitate. Conform sursei citate, Napoli va plăti 50 de milioane de euro, sumă pe care italienii o vor achita în decurs de doi ani, la Lille urmând a ajunge și Karnezis, portarul de 35 de ani al lui Napoli.
Mutarea reprezintă cel mai scump transfer din istoria lui Napoli. Până acum, De Laurentiis nu a plătit vreodată mai mult de 40 de milioane de euro pentru un jucător. Recordul era deținut de Gonzalo Higuain, care în stagiunea 2013-2014 ajungea lângă Vezuviu de la Real Madrid pentru suma de 39 de milioane de euro
Osimhen va semna un contract pe cinci ani și va avea un salariu de 3,5 milioane de euro/sezon. Salariul îi va crește progresiv, urmând ca în ultima stagiune din contract să ajungă la 4 milioane de euro.
"Nu există zone gri în acord, mai trebuie puse la punct doar câteva mici detalii. Dorința jucătorului e clară, el și-a dat deja acordul pentru a evolua pentru Napoli, convins de proiectul lui Rino Gattuso", notează Gazzetta dello Sport.

Osimhen a impresionat la Lille

Nigerianul a fost trasferat de Lille de la Charleroi în vara anului trecut pentru 15 miliane de € și a avut un sezon excelent în Ligue 1, marcând 18 goluri și dând 6 pase decisive în cele 38 de apariții în toate competițiile.
Pe lângă potențialul fantastic pe care l-a arătat vârful african, eventuala mutare a sa la Napoli ar aduce un echilibru în ceea ce privește media de vârstă din atacul lui Gattuso. Cu excepția lui Lozzano (24 de ani) și Milik (26 de ani), toți ceilalți atacanți din lotul echipei au trecut de prima tinerețe: Insigne (29 de ani), Callejon (33 de ani), Mertens (33 de ani) și Llorente (35 de ani).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo