În urmă cu două săptămâni, mutarea părea ca și perfectată, dar totul s-a blocat în momentul în care formația din Serie A a aflat de pretențiile agentului jucătorului.

Se părea că pe fir a intrat Liverpool, care e gata să îl deturneze pe atacant, însă în cele din urmă acesta va ajunge la Napoli. Osimhen a renunțat la impresarul care voia să obțină o avere de pe urma mutării, iar Gazzetta dello Sport susține că lucrurile sunt în acest moment bătute în cuie.

Fotbal
Revoluție în marile campionate ale Europei
19/12/2020 LA 08:59

Nou impresar pentru Osimhen, cel mai scump transfer din istoria lui Napoli

Noul agent al atacantului, William D'Avila și directorul sportiv al lui Napoli, Cristiano Giuntoli, se vor întâlni azi pentru a pune la punct ultimele detalii, dar transferul e o formalitate. Conform sursei citate, Napoli va plăti 50 de milioane de euro, sumă pe care italienii o vor achita în decurs de doi ani, la Lille urmând a ajunge și Karnezis, portarul de 35 de ani al lui Napoli.

Mutarea reprezintă cel mai scump transfer din istoria lui Napoli. Până acum, De Laurentiis nu a plătit vreodată mai mult de 40 de milioane de euro pentru un jucător. Recordul era deținut de Gonzalo Higuain, care în stagiunea 2013-2014 ajungea lângă Vezuviu de la Real Madrid pentru suma de 39 de milioane de euro

Osimhen va semna un contract pe cinci ani și va avea un salariu de 3,5 milioane de euro/sezon. Salariul îi va crește progresiv, urmând ca în ultima stagiune din contract să ajungă la 4 milioane de euro.

"Nu există zone gri în acord, mai trebuie puse la punct doar câteva mici detalii. Dorința jucătorului e clară, el și-a dat deja acordul pentru a evolua pentru Napoli, convins de proiectul lui Rino Gattuso", notează Gazzetta dello Sport.

Osimhen a impresionat la Lille

Nigerianul a fost trasferat de Lille de la Charleroi în vara anului trecut pentru 15 miliane de € și a avut un sezon excelent în Ligue 1, marcând 18 goluri și dând 6 pase decisive în cele 38 de apariții în toate competițiile.

Pe lângă potențialul fantastic pe care l-a arătat vârful african, eventuala mutare a sa la Napoli ar aduce un echilibru în ceea ce privește media de vârstă din atacul lui Gattuso. Cu excepția lui Lozzano (24 de ani) și Milik (26 de ani), toți ceilalți atacanți din lotul echipei au trecut de prima tinerețe: Insigne (29 de ani), Callejon (33 de ani), Mertens (33 de ani) și Llorente (35 de ani).

Europa League
Meciuri de foc în "16-imile" Europa League! Cu cine joacă românii rămași în competiție
14/12/2020 LA 11:46
Europa League
Arsenal a făcut scor cu Rapid Viena! Ianis și Stanciu, în primăvară! Toate rezultatele serii în EL
03/12/2020 LA 22:26