Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dean Henderson vrea să fie numărul unu în poarta lui United. Ultimatum-ul transmis lui Solskjaer

Nicu Savin

Actualizat 05/08/2020 la 13:39 GMT+3

Dean Henderson a avut 2 sezoane excelente la Sheffield United, acolo unde a fost împrumutat, iar acum s-a întors la Manchester United și sunt din ce în ce mai multe voci care spun că ar trebui să devină titlular în poarta "diavolilor". Evoluțiile lui De Gea din ultima vreme au fost destul de oscilante, iar Henderson nu acceptă sub nicio formă să fie rezerva acestuia.

Dean Henderson va reveni la Manchester United

Credit imagine: Getty Images

De Gea a fost titularul de drept în poarta lui United în ultimele 9 sezoane, dar în ultima vreme greșelile spaniolului s-au înmulțit. Henderson a avut evoluții încântătoare la Sheffield, iar acest lucru i-a dat mare încredere și se pare că i-a transmis lui Solskjaer că preferă să plece la o altă echipă dacă acesta nu îi garantează postul de titular.
Dean Henderson

Chelsea este interesată de Henderson

Portarul ajuns la 23 de ani a fost permanent imprumutat de către United, iar faptul că mai are 2 ani de contract poate să fie un motiv pentru care acesta îi forțează mâna lui Solskjaer în acest moment. Dacă va fi vândut, United ar putea pierde un jucător de mare valoare, dar în același timp De Gea nu poate fi îndepărtat așa ușor din echipă.
În acest sezon, Henderson a contribuit esențial la parcursul excelent al "săbiilor" în Premier League, având nu mai puțin de 97 de intervenții decisive, încheind și 13 meciuri fără gol primit.
Presa britanică a scris că Henderson are ușa deschisă la Chelsea, club care vrea neapărat să cumpere un goalkeeper, după ce Kepa nu s-a adaptat deloc pe Stamford Bridge.
David De Gea

Fanii îl cer pe Henderson în poartă

Greșelile tot mai dese ale lui De Gea, ultima la semifinala FA Cup împotriva lui Chelsea, i-au făcut pe fanii de pe Old Traford să-și piardă răbdarea cu portarul spaniol. Încântați de evoluțiile lui Henderson din acest sezon, aceștia fac tot mai multe presiuni asupra lui Solskjaer să-i acorde încredere acestuia în sezonul viitor și să-l treacă pe De Gea pe bancă.
Acest lucru va fi cu siguranță greu de realizat, pentru că De Gea ar accepta cu greu acest statut, mai ales că dacă nu ar juca și-ar putea pierde postul de titluar la naționala Spaniei la Campionatul European de anul viitor.
Dar și Henderson este în aceeași postură. El este fără îndoială portarul numărul unu al Angliei, dar dacă va rămâne la United și va fi rezervă și-ar putea pierde acest statut.
Evident, toate energiile celor de la United în acest moment se îndreaptă către încercarea de a-l trasfera pe Jadon Sancho, dar și această problemă cu goalkeeperii este una cât se poate de delicată și rămâne de văzut cum o va rezolva Solskjaer în perioada imediat următoare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo