De Gea a fost titularul de drept în poarta lui United în ultimele 9 sezoane, dar în ultima vreme greșelile spaniolului s-au înmulțit. Henderson a avut evoluții încântătoare la Sheffield, iar acest lucru i-a dat mare încredere și se pare că i-a transmis lui Solskjaer că preferă să plece la o altă echipă dacă acesta nu îi garantează postul de titular.
https://i.eurosport.com/2019/09/28/2685343.jpg

Chelsea este interesată de Henderson

Premier League
Rio Ferdinand este convins Maguire nu ar trebui să fie căpitanul lui Manchester United!
02/01/2022 LA 08:38
Portarul ajuns la 23 de ani a fost permanent imprumutat de către United, iar faptul că mai are 2 ani de contract poate să fie un motiv pentru care acesta îi forțează mâna lui Solskjaer în acest moment. Dacă va fi vândut, United ar putea pierde un jucător de mare valoare, dar în același timp De Gea nu poate fi îndepărtat așa ușor din echipă.
În acest sezon, Henderson a contribuit esențial la parcursul excelent al "săbiilor" în Premier League, având nu mai puțin de 97 de intervenții decisive, încheind și 13 meciuri fără gol primit.
Presa britanică a scris că Henderson are ușa deschisă la Chelsea, club care vrea neapărat să cumpere un goalkeeper, după ce Kepa nu s-a adaptat deloc pe Stamford Bridge.
https://i.eurosport.com/2020/07/19/2852588.jpg

Fanii îl cer pe Henderson în poartă

Greșelile tot mai dese ale lui De Gea, ultima la semifinala FA Cup împotriva lui Chelsea, i-au făcut pe fanii de pe Old Traford să-și piardă răbdarea cu portarul spaniol. Încântați de evoluțiile lui Henderson din acest sezon, aceștia fac tot mai multe presiuni asupra lui Solskjaer să-i acorde încredere acestuia în sezonul viitor și să-l treacă pe De Gea pe bancă.
Acest lucru va fi cu siguranță greu de realizat, pentru că De Gea ar accepta cu greu acest statut, mai ales că dacă nu ar juca și-ar putea pierde postul de titluar la naționala Spaniei la Campionatul European de anul viitor.
Dar și Henderson este în aceeași postură. El este fără îndoială portarul numărul unu al Angliei, dar dacă va rămâne la United și va fi rezervă și-ar putea pierde acest statut.
Evident, toate energiile celor de la United în acest moment se îndreaptă către încercarea de a-l trasfera pe Jadon Sancho, dar și această problemă cu goalkeeperii este una cât se poate de delicată și rămâne de văzut cum o va rezolva Solskjaer în perioada imediat următoare.
Fotbal
LIVE-BLOG transferuri 2022 | Luis Suarez se pregătește să își facă bagajele la Atletico
31/12/2021 LA 13:09
Premier League
De Gea, îngerul păzitor al lui Man United. Ce a spus Rangnick despre portar după meciul cu Newcastle
28/12/2021 LA 11:05