Cu doar două goluri în 13 etape sub comanda lui Pochettino, Alli părea doar o umbră a fotbalistului din sezoanele trecute, când se vorbea că Real Madrid ar fi dispusă să plătească peste 100 de milioane de euro pentru a-l transfera.
Fără îndoială, sub comanda fostului tehnician englezul de 23 de ani nu se mai simțea confortabil. Odată cu venirea lui Mou, lucrurile s-au întors la 180 de grade. În cele trei meciuri cu tehnicianul portughez, Alli a reușit 3 goluri și o pasă decisivă.
Sâmbătă, cu Bournemouth, a fost jucătorul meciului, trecându-și în cont o dublă, spre mulțumirea antrenorului de 56 de ani.
UEFA Europa Conference League
Mourinho, nemulțumit după victoria cu 5-1 a Romei în Europa! Ce a declarat tehnicianul
17/09/2021 LA 07:25
"Joacă într-o poziție în care se simte confortabil. Îi oferim spațiu și astfel își poate pune în valoare creativitatea. A jucat trei meciuri fenomenale de când am venit aici", a spus Mourinho despre prestația lui Alli.
Întrebat care e secretul revirimentului lui Alli, Mourinho a vorbit despre libertatea suplimentară pe care acesta o are. Din punct de vedere al poziționării în teren, Mourinho l-a sfătuit să evolueze cât mai aproape de golgheterul Kane, pentru a își valorifica la maximum principala calitate: finalizarea.
"Pentru mine, Dele nu este un mijlocaș. El are nevoie să evolueze mai avansat, aproape de Harry. Cred că asta e cea mai bună poziție pentru el. Alli e cel mai bun lucru care i se poate întâmpla unui antrenor, toată lumea vorbește despre el: voi - media, fanii, și aveți toate motivele să o faceți. Joacă foarte, foarte, foarte bine, nu aș putea să îi cer mai mult", a mai adăugat "Specialul".

Mourinho a ținut să îl "monteze" pe Alli de la primul antrenament

La primul antrenament la noua lui echipă, Mourinho a purtat un dialog cu Dele Alli, care nu a strălucit în ultima vreme.
Mai târziu, la conferința de presă, tehnicianul portughez a dezvăluit discuția purtată cu fotbalistul englez de origine nigeriană: "L-am întrebat dacă este Dele sau fratele lui Dele. Mi-a răspuns că el este Dele. I-am spus 'ok, atunci joacă precum Dele'!", a povestit Mourinho.

Rezultatele zilei în Premier League

  • Newcastle - Manchester City 2-2
  • Burnley - Crystal Palace 0-2
  • Chelsea - West Ham 0-1
  • Liverpool - Brighton 2-1
  • Tottenham - Bournemouth 3-2
  • Southampton - Watford 2-1
Programul de duminică în Premier League
  • Norwich - Arsenal (Eurosport 1, 16:00)
  • Wolves - Sheffield United (16:00)
  • Leicester - Everton (Eurosport 1, 18:30)
  • Manchester United - Aston Villa (18:30)
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Fotbal
Napoli - Juventus 2-1. Torinezii sunt pe 16, fără victorie în Serie A. Reacția lui Allegri
11/09/2021 LA 19:53
Premier League
Jose Mourinho a reacționat după revenirea lui Cristiano Ronaldo la Manchester United
29/08/2021 LA 04:18