Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Diego Costa, chemat în Premier League să ia campionatul: "Cu el ar lua titlul, nu am vreun dubiu"

Cristian Mihală

Actualizat 26/01/2021 la 14:48 GMT+2

Diego Costa și-a reziliat contractul cu Ateltico Madrid și ar fi o variantă ideală pentru Manchester City, în tentativa "cetățenilor" de a cuceri din nou titlul, după un an de pauză. Cel puțin asta susține Micah Richards, fostul fundaș dreapta care a evoluat timp de un deceniu pe Etihad.

Diego Costa trifft gegen Manchester City

Credit imagine: Imago

Diego Costa și-a reziliat de comun acord contractul cu Atletico Madrid, fotbalistul invocând motive personale. Chiar dacă în ultima vreme nu a evoluat strălucit, cota sa rămâne ridicată și sunt destule cluburi care ar dori să obțină semnătura sa.
Presa din Anglia a scris că Wolverhampton îl dorește insistent pe spaniolul născut în Brazilia, iar mutarea părea să fie aproape perfectată, jucătorul fiind impresariat de celebrul Jorge Mendez, un apropiat al clubului de pe Molineux. Doar că atacantul de 32 de ani a avut pretenții financiare prea mari, iar "lupii" au ieși din cursă.
Viitorul lui ar putea fi legat totuși de cel mai puternic campionat al lumii, dacă Guardiola va asculta sfatul lui Micah Richards, fostul jucător al lui City, în perioada 2005-2015.
În acest moment, "cetățenii" sunt într-o poziție ideală în clasament, dar suferă mult ofensiv, dacă e să ne raportăm prin comparație cu stagiunile anterioare. Aguero își termină contractul în vară și nu va prelungi, iar argentinianul a fost doar o prezență meteorică în acest sezon, fiind mai mult accidentat. Kun a jucat în doar 5 meciuri pentru City în actualul campionat, o singură dată fiind titular (0 goluri, 0 assisturi). Nici Gabriel Jesus, celălalt atacant de "meserie" din lotul lui Pep nu a avut un randament ridicat, brazilianul punctând de doar două ori.
Nu în puține rânduri, Guardiola s-a văzut nevoit să improvizeze cu Sterling, De Bruyne sau Bernardo Silva în centrul liniei ofensive de trei jucători, astfel că Diego Costa ar fi o soluție pe termen scurt excelentă.
"Diego Costa are 32 de ani și nu e o soluție pe termen lung pentru City. Dar fostul atacant al lui Chelsea a demonstrat că e un adevărat finalizator, Pep are nevoie de așa ceva până în vară, pentru că nu prea există un plan "B". Cu el în echipă, City ar lua titlu, nu am vreun dubiu. Nu doar că ar marca goluri, "cetățenii" fiind genul de echipă care aduce multe mingi în fața porților adverse, dar prezența lui în teren ar crea multe spații și pentru coechipieri, care ar fi mult mai des în poziții de finalizare", a spus Micah Richards pentru BBC.

Diego Costa, un fel de "Cavani" pentru Manchester City

Pentru a-și susține spusele, Micah Richards a făcut trimitere la Edinson Cavani, uruguayanul din atacul lui Manchester United. Chiar dacă vârsta nu îi permite să fie 100% la fiecare meci, motiv pentru care nu are postul de titular asigurat, în unele dueluri prezența lui pe teren e decisivă. Cavani e percutant și îi oferă o mulțime de soluții lui Solskjaer, mai ales în partidele echilibrate, când "diavolii" trebuie să fructifice la maximum ocaziile pe care și le creează.
"Dacă vreți un exemplu al impactului pe care Diego Costa l-ar avea la City, uitați-vă la Cavani și la ce a făcut acesta la United. Are 33 de ani și e foarte diferit de Marcus Rashford, Anthony Martial and Mason Greenwood, dar aduce o altă dimensiune jocului lui United în momentele cheie, în partidele grele, echilirate", a mai spus fostul fundaș dreatpa al lui City.
Manchester City are 38 de puncte în Premier League, fiind pe locul secund, la două puncte de liderul Manchester United. "Cetățenii" au șansa să treacă pe primul loc intermediar, cu o victorie diseară, contra lui WBA, în deplasare.
Diego Costa a evoluat în Anglia pentru Chelsea, în perioada 2014-2017, iar cifrele lui au fost impresionante: 52 de goluri în 89 de partide. Vârful brazilian care a ales să evolueze pentru Spania a cucerit două titluri pe Stamford Bridge (2014-2015 și 2016-2017).
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo