Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Din atacant care marca 30 de goluri/sezon, portar titular în finala Cupei Ligii Angliei. Povestea lui Caoimhin Kelleher

Cristian Mihală

Publicat 25/02/2022 la 12:51 GMT+2

Caoimhin Kelleher va fi "îngerul păzitor" al lui Liverpool, în finala Cupei Ligii, cu Chelsea, în acest weekend. Portarul "cormoranilor" a evoluat ca atacant până la 14 ani.

Kai Havertz (in blau) vom FC Chelsea im Duell mit Virgil van Dijk (l.) und Caoimhin Kelleher

Credit imagine: Getty Images

Kelleher (23 de ani) va fi folosit de Klopp din primul minut al disputei cu Chelsea, de duminică (ora 18:30). El a ținut poarta intactă contra lui Norwich, a apărat două lovituri de departajare în confruntarea cu Leicester, pentru ca apoi să aibă o intervenție cât o calificare, în fața lui Martin Odegaard, în semifinale.
"Caoimhin va juca în finală, dacă e apt. Ca manager, trebuie să iei anumite decizii, să iei în considerare multe lucruri, și toată încrederea mea e că el se va descurca în acel meci. Kelleher nu e un portar bun, e unul foarte bun, și vrem să îl păstrăm aici. A arătat că merită toată încrederea noastră și îi vom da oportunități în continuare", spunea Klopp după calificarea în finala Cupei Ligii.
CITEȘTE ȘI:

Povestea lui Kelleher: a jucat ca atacant, până la 14 ani

Goalkeeperul de 23 de ani a început la Ringmahon Rangers ca atacant, ajungând portar abia la 14 ani, cu 3 sezoane înainte de se transfera la Liverpool.
"Marca 20-30 de goluri/sezon înainte să aleagă cariera de portar", și-a amintit Sean Fitzgerald, oficial al clubului care l-a descoperit pe Kelleher.
Experiența din atac l-a ajutat enorm pe Caoimhin să citească foarte bine jocul și să știe mereu la ce să se aștepte. Mai mult, a devenit capabil să anticipeze excelent ce se va întâmpla.
"Are un instinct fantastic, mereu e cu un pas înaintea atacantului. Știe cum se mișcă vârfurile adverse și poate să se poziționeze mult mai bine grație citirii jocului", a mai spus Fitzgerald.
Kelleher a ajuns la Liverpool în 2015, părăsind Ringmahon după ce a condus-o spre câștigarea Cork Youth U17 Premier League. De atunci, a apărut de 15 ori în primul "11" al "cormoranilor", având mereu prestații apreciate. Din nefericire pentru el, Alisson e unul dintre cei mai mari portari ai lumii, astfel că nu are pentru moment șanse să apere constant.
Interesant e că Kelleher a avut oferte și de la Aston Villa și Manchester United, când a primit oferta clubului de pe Anfield, acum 7 ani, dar a ales cu inima.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo