Ilkay Gundogan (30 de ani) este în forma vieții sale în acest sezon, având deja 13 goluri marcate pentru Manchester City (11 în Premier League și 2 în Champiosn League). Internaționalul german a renăscut practic sub comanda lui Pep Guardiola, dar a recunoscut că drumul său în fotbal putea fi mult mai scurt.
În 2013, pe când era la Dortmund, Gundogan a avut o perioadă de 14 luni de inactivitate, din cauza unor probleme foarte grave la spate. Astfel, mijlocașul a ratat șansa de a deveni campion mondial alături de naționala Germaniei, dar lucrurile putea fi mult mai grave.
Citește și: GUARDIOLA A PREFAȚAT DERBY-UL CITY-UNITED! CARE E FOTBALISTUL SĂU PREFERAT DIN TABĂRA "DIAVOLILOR"
Premier League
Un star al lui City, hotărât să plece de pe Etihad! Guardiola e vehement: îl lasă să plece doar aici
ACUM 2 ORE

Ilkay Gundogan: "Un chirurg a vrut să-mi bage un șurub mare în spate"

Cariera lui Gundogan putea fi încheiată în 2013, dar jucătorul a refuzat un tratament care nu i-ar mai fi permis să joace fotbal. Mijlocașul a continuat să caute soluții pentru a-și rezolva problemele fără a fi nevoit să agațe ghetele în cui și în cele din urmă a reușit, devenind acum unul dintre cei mai buni jucători din Premier League.
"Am stat în afara terenului 14 luni, dar mai grav era că niciun doctor nu știa ce fel de probleme am. Un chirurg a vrut să-mi bage un șurub mare în spate, ceea ce nu mi-ar mai fi permis să joc la nivel profesionist. Mi-a fost teamă că nu o să mai joc și mă bucur foarte mult că am găsit până la urmă un chirurg potrivit. Bineînțeles că trebuie să mă ocup în continiuare de probleme, dar mă simt suficient de bine.", a declarat Gundogan pentru The Guardian.
La 2 ani distanță după ce s-a făcut bine, Gundogan a făcut pasul spre Premier League, devenind primul jucător transferat la Manchester City în mandatul lui Guardiola. Interesant este că neamțul a fost aproape de a ajunge la marea rivală a "cetățenilor", Manchester United. Scouterii de pe Old Trafford îl urmăreau pe Kagawa la Dortmund, dar Gundogan le-a atras atenția și "diavolii" au încercat să-l transfere.
În cele din urmă Gundogan a ales echipa de pe Etihad, pentru care a devenit între timp un jucător exponențial și alături de care este aproape să câștige pentru a 3-a oară titlul în Premier League.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

#ETalks Man City - Man United, cu Ion Alexandru, Lucian Sânmărtean, Emanuel Terzian și Mihai Crăciun

Premier League
Jucătorul surpriză care l-a dat gata pe Guardiola: "E din altă lume!"
IERI LA 10:56
Serie A
Mourinho a pierdut derbyul cu Juventus. Discurs neașteptat: "Știți ce s-a întâmplat la vestiar?"
IERI LA 05:00