După ce a plătit 100 de milioane de euro pentru Darwin Nunez (75 de milioane sumă fixă + 25 de milioane în bonusuri), Liverpool a făcut un alt trasnfer, de această dată pe o sumă mult mai "domestică". Calvin Ramsay va semna cu formația de pe Anfield, după ce Aberdeen a acceptat oferta "cormoranilor": 4 milioane de lire + bonusuri ]n funcție de performanțe.
În vârstă de 18 ani, fundașul dreapta va semna cu trupa lui Klopp până în 2027, agentul său înțelegându-se cu gruparea din Premier League încă de săptămâna trecută.
Fotbal
Salah, felicitat de Klopp după prelungirea contractului cu Liverpool
ACUM 11 ORE

Calvin Ramsay, urmasul lui Andrew Robertson

După ce a dat lovitura cu Robertson, în banda stângă, Klopp e pregătit să facă din alt scoțian marele său pariu. La doar 18 ani, Calvin Ramsay va accepta statutul de rezervă pentru Alexander-Arnold, în următoarele sezoane, dar cu siguranță își dorește să se impună în primul "11" al lui Liverpool.
Produs al lui Aberdeen, fundașul dreapta de 18 ani a "explodat" în sezonul recent încheiat, când, în preliminariile Confernce League, a reușit 4 pase decisive în 6 partide jucate. Și în campionat a avut prestații excelente pentru vârsta sa, reușind 1 gol și 5 assisturi în cele 22 de meciuri jucate.
Cota lui încă e una scăzută, având în vedere vârsta și clubul de proveniență, iar Klopp a beneficiat la maximum de acest lucru. Astfel, Liverpool va plăti 4 milioane de lire pentru un fotbalist cu un potențial uriaș, urmând ca Aberdeen să mai primească 2 milioane, sub formă de bonusuri, în următorii ani.

Joe Gomez

Credit imagine: Getty Images

Joe Gomez, pe picior de pleacare de la Liverpool?

Această mutare înseamnă foarte probabil despărțirea de Joe Gomez, un fotbalist foarte bun, dar care nu se împacă prea bine cu statutul de rezervă. Asta deși Liverpool i-a făcut o ofertă de prelungire. Probabil englezul i-a transmis deja clubului că nu va semna un nou contract, dorind să meargă undeva unde să aibă șanse reale de a juca.
În 2019-2020, Joe Gomez a fost folosit în 28 de partide de Klopp, iar evoluțiile au fost excelente. Trebuie spus că tânărul englez a beneficiat atunci de circumstanțe favorabile și și-a făcut loc în centrul apărării, chiar dacă la bază e fundaș dreapta. Acum, cum Matip și Konate au avut prestații senzaționale, lângă Van Dijk, Joe Gomez a devenit doar o variantă de rezervă pentru Trent Alexander-Arnold, situație pe care nu o agreează.
Gomez și-a manifestat încă din iarnă dorința de a pleca și e foarte probabil să i se permită să facă acest lucru acum, mai ales că suma aferentă transferului lui (Liverpool vrea între 15 și 20 de milioane de euro) poate fi utilizată de Klopp pentru întărirea unui post deficitar.
În ceea ce îl privește pe Calvin Ramsay, acesta pare o variantă ideală din multe puncte de vedere: nu are pretenții de titular, e un fotbalist tânăr de mare perspectivă și va avea ocazia să fie sub comanda lui Klopp de la o vârstă fragedă, ceea ce ar putea fi decisiv în dezvoltarea lui ca fotbalist. Singurul inconvenient e legat de numărul de minute, dar fără îndoială că într-un an-doi, dacă va demonstra că îi poate face concurență lui Trent, Klopp nu va ezita să le împartă minutele celor doi.
Premier League
Mo Salah a devenit cel mai bine plătit jucător din Premier League, dar e abia al 4-lea în lume
ACUM O ZI
Fotbal
Mohamed Salah și-a prelungit contractul cu Liverpool! Egipteanul va avea un salariu uriaș
IERI LA 15:20