După aproape 4 ani la cârma trupei de pe Selhurst Park, Roy Hodgson a decis că e timpul să spună "stop", considerând că vârsta pe care o are nu mai e potrivită cu rigorile Premier League.
"A fost o perioadă plină de bucurii la Palace și sunt foarte fericit că am avut ocazia să lucrez cu oamenii de aici. Venim după un nou sezon bun, în care ne-am salvat de la retrogradare fără mari eforturi și cred că e momentul să mă opresc. Am avut atât de multă susținere din partea soției și familiei pe toată durata carierei, iar acum consider că e momentul să mă dedic lor", a spus managerul, citat de BBC.
Serie A
5 motive pentru care Serie A este cel mai imprevizibil campionat din Europa
19/09/2022 LA 11:24
Ultimul meci al lui Hodgson în Premier League va fi împotriva lui Liverpool, una din fostele sale formații, în weekend.
Fost fotbalist modest, Hodgson s-a transformat într-unul dintre cei mai importanți tehnicieni englezi din ultimii 30 de ani. A dus-o pe Inter până în finala Cupei UEFA (1996-1997), a făcut din Fulham o forță în Anglia, ajungând cu aceasta până în finala Europa League (2009-2010), pentru ca apoi să antreneze Liverpool, WBA, naționala Angliei și Palace.
La acest din urmă club a făcut adevărate minuni. Chiar dacă mulți specialiști anunțau la începutul fiecărui sezon că Palace e candidată certă la retrogradare, Hodgson a organizat defensiv echipa excelent, iar londonezii nu au fost niciodată într-un pericol real de a coborî în Championship.

Palace îl dorește cu orice preț pe Lampard

Decizia anunțată oficial de Hodgson azi le fusese transmisă șefilor clubului de mai multe săptămâni, însă tehnicianul nu a dorit să facă totul public pentru ca jucătorii să își păstreze concentrarea.
Drept urmare, oficialii lui Palace au negociat deja cu Frank Lampard, iar schimbul de putere e aproape să se facă, fostul tehnician al lui Chelsea dându-și acordul de principiu. Cei din boardul celor supranumiți "The Eagles" vor să aducă un aer nou, iar Lampard e exponentul unui fotbal spectaculos, care să încânte din punct de vedere estetic. Pentru a-l convinge pe tânărul antrenor, oficialii lui Palace i-au promis un buget de transferuri de 60 de milioane de euro, unul generos pentru o formație clasată în a doua jumătate a clasamentului, care va avea ca obiectiv salvarea de la retrogradare. La această sumă se va adăuga aproape sigur și cea pe care Palace o va încasa din vânzarea lui Zaha, fiind greu de crezut că ivorianul va mai rămâne și în stagiunea viitoare la formația din Londra. În schimbul atacantului de bandă stângă, oficialii clubului speră să obțină o sumă cifrată între 50 și 60 de milioane de euro.
Misiunea lui Lampard nu va fi ușoară, dacă nu se fac investițiile promise, pentru că, dincolo de subțirimea lotului în acest moment, Palace va trebui să treacă de la un joc preponderent defensiv la un fotbal deschis. Iar acest lucru ar putea să o coste mult, până când jucătorii se obișnuiesc cu noua filosofie de joc.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Nume uriașe în cea mai bună echipă din Premier League din toate timpurile! Cum arată 11-le ideal
13/08/2022 LA 13:41
Premier League
Arsenal - Everton 2-0 | Gabriel Jesus a strălucit la debut, iar Lampard continuă să aibă probleme
17/07/2022 LA 05:35