Ajuns la 34 de ani, David Silva va spune "adio" fotbalului mare odată cu finalul acestui sezon. Meciul dintre Manchester City și Norwich a fost ultimul pe care spaniolul l-a jucat în tricoul "cetățenilor" în Premier League.
Deși Guardiola și-a manifestat în dese rânduri dorința de a-l avea pe Silva la City și în sezonul viitor, spunând că acesta ar merita o statuie la Manchester, decizia acestuia este una definitivă. Din păcate, din cauza faptului că meciurile se joacă în continuare fără spectatori, spnaniolul nu va putea să-și ia adio de la fanii care l-au aclamat timp de 10 ani.
Premier League
Premier League a anunțat datele de disputare a 5 restanțe! Când va avea loc derby-ul Arsenal - City
28/11/2022 LA 18:52

10 ani la Manchester City

David Silva a ajuns în 2010 la Manchester City de la Valencia în schimbul sumei de 25 de milioane de £. În cei 10 ani petrecuți pe Etihad, Silva a fost unul dintre cei mai reprezentativi jucători din echipă și a contribuit la trasformarea acesteia într-una din forțele fotbalului englez.
Silva a fost unul dintre principalii artizani ai celor 4 titluri de Premier League cucerite de City în ultimii 10 ani. De asemenea spaniolul a mai câștigat în această perioadă de 2 ori Cupa Angliei și 5 ori Cupa Ligii Angliei.
Cifrele atinse de spaniol în cei 10 ani petrecuți în tricoul "cetățenilor" sunt remarcabile și vor fi greu de atins de foarte mulți jucători pe viitor. Nu mai puțin de 433 de meciuri a jucat David Silva pentru City în toate competițiile, reușind 77 de goluri și oferind 140 de pase decisive pentru coechipieri.
https://i.eurosport.com/2019/08/03/2649645.jpg

Ultima șansă în Champion League

Cu un singur regret poate părăsi David Silva clubul de pe Etihad, acela de a nu fi cuerit nici un trofeul al Uefa Champions League. Totuși, pentru acest lucru mai există o șansă în acest sezon, echipa fiind aproape calificată în sferturile de finală ale competiției, după ce a învins în meciul tur pe Real Madrid cu 2-1 chiar pe Bernabeu.
Cucerirea trofeului suprem din fotbalul european ar însemna o încununare a unei cariere extraordinare pentru jucătorul spaniol, dar rămâne de văzut dacă acest țel va putea fi atins în acest sezon.
Dublu campion european (2008 și 2012) și campion mondial (2010) cu naționala Spaniei, David Silva a fost unul dintre cei mai buni mijlocași de creație pe care i-a avut fotbalul în ultimii 15 ani. Silva a avut o constanță incredibilă în toată această perioadă, fiind permanent un jucător de bază atât la City cât și la naționala iberică.
Cel mai probabil Silva își va încheia cariera în Qatar, deși mai are oferte și din Spania sau Statele Unite. Qatarezii vor să-și facă o imagine excelentă înaintea Campionatului Mondial din 2022 și sunt dispuși să cheltuie sume enorme pentru trasferurile unor jucători de talia lui David Silva.
Cupa Mondială FIFA
Xavi, cu ochii pe duelul Spania - Germania de la Cupa Mondială! Ce fotbalist va urmări cu atenție
27/11/2022 LA 12:08
Premier League
Pep Guardiola negociază prelungirea contractului cu Manchester City! Când expiră actuala înțelegere
22/11/2022 LA 09:33