Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Finalul unei povești superbe. David Silva joacă azi ultimul său meci în Premier League

Nicu Savin

Actualizat 26/07/2020 la 19:54 GMT+3

David Silva a jucat astăzi ultimul său meci în Premier League. Spaniolul a anunțat cu ceva timp în urmă că acesta este ultimul său sezon la Manchester City și cel mai probabil își va încheia cariera la un club din zona Golfului, acolo de unde are o oferte concrete.

David Silva

Credit imagine: Getty Images

Ajuns la 34 de ani, David Silva va spune "adio" fotbalului mare odată cu finalul acestui sezon. Meciul dintre Manchester City și Norwich a fost ultimul pe care spaniolul l-a jucat în tricoul "cetățenilor" în Premier League.
Deși Guardiola și-a manifestat în dese rânduri dorința de a-l avea pe Silva la City și în sezonul viitor, spunând că acesta ar merita o statuie la Manchester, decizia acestuia este una definitivă. Din păcate, din cauza faptului că meciurile se joacă în continuare fără spectatori, spnaniolul nu va putea să-și ia adio de la fanii care l-au aclamat timp de 10 ani.

10 ani la Manchester City

David Silva a ajuns în 2010 la Manchester City de la Valencia în schimbul sumei de 25 de milioane de £. În cei 10 ani petrecuți pe Etihad, Silva a fost unul dintre cei mai reprezentativi jucători din echipă și a contribuit la trasformarea acesteia într-una din forțele fotbalului englez.
Silva a fost unul dintre principalii artizani ai celor 4 titluri de Premier League cucerite de City în ultimii 10 ani. De asemenea spaniolul a mai câștigat în această perioadă de 2 ori Cupa Angliei și 5 ori Cupa Ligii Angliei.
Cifrele atinse de spaniol în cei 10 ani petrecuți în tricoul "cetățenilor" sunt remarcabile și vor fi greu de atins de foarte mulți jucători pe viitor. Nu mai puțin de 433 de meciuri a jucat David Silva pentru City în toate competițiile, reușind 77 de goluri și oferind 140 de pase decisive pentru coechipieri.
David Silva (Manchester City)

Ultima șansă în Champion League

Cu un singur regret poate părăsi David Silva clubul de pe Etihad, acela de a nu fi cuerit nici un trofeul al Uefa Champions League. Totuși, pentru acest lucru mai există o șansă în acest sezon, echipa fiind aproape calificată în sferturile de finală ale competiției, după ce a învins în meciul tur pe Real Madrid cu 2-1 chiar pe Bernabeu.
Cucerirea trofeului suprem din fotbalul european ar însemna o încununare a unei cariere extraordinare pentru jucătorul spaniol, dar rămâne de văzut dacă acest țel va putea fi atins în acest sezon.
Dublu campion european (2008 și 2012) și campion mondial (2010) cu naționala Spaniei, David Silva a fost unul dintre cei mai buni mijlocași de creație pe care i-a avut fotbalul în ultimii 15 ani. Silva a avut o constanță incredibilă în toată această perioadă, fiind permanent un jucător de bază atât la City cât și la naționala iberică.
Cel mai probabil Silva își va încheia cariera în Qatar, deși mai are oferte și din Spania sau Statele Unite. Qatarezii vor să-și facă o imagine excelentă înaintea Campionatului Mondial din 2022 și sunt dispuși să cheltuie sume enorme pentru trasferurile unor jucători de talia lui David Silva.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo