Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola, discurs incredibil în vestiarul lui City! "E Lionel Messi aici?"

Cristian Mihală

Publicat 30/09/2021 la 10:20 GMT+3

Samir Nasri, proaspăt retras din activitate, a povestit prima întâlnire cu Pep Guardiola, la Manchester City. Catalanul s-a folosit de Messi pentru a le explica faptul că el va apela mult la rotație, nimeni neavând statutul de titular.

Guardiola, Messi

Credit imagine: Eurosport

Guardiola a sosit pe Etihad în 2016, după un mandat mai degrabă ratat la Bayern, unde a ratat Champions League. Și acum, la aproape 10 ani de la despărțirea de Barcelona, Pep rămâne cu "doar" două Ligi ale Campionilor în palmares, ambele aduse de Messi.
Sosit în Premier League, tehnicianul catalan a beneficiat de la început de un lot puternic, chiar dacă ulterior a cheltuit peste un miliard de euro pe transferuri. Pep a anticipat că vor fi nemulțumiri în vestiar legate de faptul că unii fotbaliști se considerau titulari. El e adeptul rotației, lucru care s-a văzut clar în ce a făcut în acești ani la City, un singur fotbalist fiind de neînlocuit, în opinia sa: Lionel Messi. Samir Nasri - proaspăt retras din activitate - a povestit cum s-a folosit Guardiola în discursul său de actualul star al lui PSG, astfel încât jucătorii de pe Etihad să înțeleagă că nu au statutul de titular garantat, indiferent de numele purtat sau de ceea ce au făcut pentru club în trecut.
"Ne-a vorbit despre Messi la începutul sezonului 2016/2017. Ne-a spus că va fi prietenul nostru până la primul meci al sezonului, moment în care va trebui să ia anumite decizii, care vor nemulțumi unii jucători. Ne-a întrebat în vestiar: "E Lionel Messi aici?". Ne-am privit cu toții și am spus "nu". "Deci n-aveți dreptul să vorbiți! El e singurul jucător pe care nu l-aș lăsa pe bancă, singurul îndreptățit să fie îmbufnat". Sunt de acord cu el, Messi nu ar trebui schimbat niciodată", a povestit Nasri.
CITEȘTE ȘI:

Nasri, despre "plăcerea vinovată" a lui Guardiola de a juca cu "9" fals

Nasri a lucrat cu Guardiola câteva luni doar, mergând ulterior sub formă de împrumut la Sevilla, deoarece la City nu prea mai avea șanse să prindă primul "11". Chiar și așa, francezul a înțeles cât de mult a însemnat Messi pentru Pep, la fel cum a realizat faptul că tehnicianul adoră să evolueze cu un "9" fals. Dacă la Bayern l-a avut pe Lewandowski, care era inamovibil, la City nu a transferat vreun vârf de careu.
"Messi este o persoană pe care o apreciază enorm, a beneficiat de colaborarea lor, Messi i-a câștigat multe titluri. Aș spune că sunt de acord cu ce a zis, pentru că la Barcelona Messi era de neoprit, este unul dintre cei mai buni jucători din istorie. Lui Pep i-a plăcut mereu să joace cu un "9" fals, ați văzut că în ultimele două sezoane Kun nu prea mai evolua. Acum, joacă acolo Grealish. Ok, e favoritul fotbalului britanic, dar și Pep îl place mult, îl folosește mereu", a adăugat Nasri.
Cele mai notabile performanţe din cariera lui Samir Nasri au venit la Manchester City, cu care a câştigat două titluri (2012, 2014), Cupa Ligii (2014) şi Supercupa Angliei (2012). La naţionala Franţei, Nasri a marcat cinci goluri în cele 41 de selecţii.
Pentru Manchester City, urmează marele meci cu Liverpool, într-o dispută ce pune față în față ultimele campioane din Premier League. Duelul Klopp - Guardiola este duminică, de la ora 18:30, pe Eurosport 1.
Program Premier League etapa 7 - Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo