După ce Rodri i-a complimentat pe "cormorani", a venit rândul ca tehnicianul lui City să vorbească în termeni laudativi despre trupa lui Klopp. Guardiola nu crede că istoria se repetă și consideră că cine crede că Liverpool va face aceleași greșeli ca în trecut, când presiunea a făcut-o să piardă titlul, deși a avut avans, trăiește într-un basm.
"Nu cred în astfel de lucruri (n.r. că Liverpool are darul de a pierde partide pe final de sezon), fiecare stagiune e diferită. În sport, singura cale să faci performanță e să trăiești în prezent. Nu vreau să vorbesc despre ce și cum putem recupera în acest moment. E un drum lung, putem vorbi de obiective abia în aprilie sau în mai. În acest moment, Liverpool este un adversar de neoprit. Au cucerit Liga Campionilor și au atâtea partide la rând cu victorii în Premier League", a spus Guardiola, înainte de marele derby Manchester United - Liverpool.

Guardiola: "Voi felicita adversarii, dacă nu luăm titlul"

Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
IERI LA 12:22
Guardiola a explicat că sezonul oferă și alte oportunități decât titlul de campioană, care rămâne totuși un obiectiv pentru "cetățeni". Marele pariu va fi probabil Liga Campionilor, în condițiile în care arabii au investit peste un miliard și jumătate în ultimii 15 ani, reușind să ajungă în semifinalele Champions League o singură dată.
Pep nu renunță însă la titlu, însă a promis că se va comporta extrem de fair-play dacă echipa sa nu va reuși să ia al treilea campionat la rând.
"Vom încerca să ne descurcăm cât de bine putem. Mai avem aproximativ 50 de meciuri de jucat în toate competițiile. Nu sunt omul care să spună că va câștiga Premier League an de an, pentru tot restul carierei. Bineînțeles că îmi doresc să câștig titlul și consider că suntem o candidată importantă, dar mulți factori intră în discuție pentru atingerea acestui obiectiv: forma adversarului, a noastră, accidentările, etc. Dacă nu vom câștiga, îi voi spune felicitări formației care va reuși să ia titlul. Ceea ce face Liverpool e fantastic, dar și Chelsea sau Arsenal se descurcă foarte bine. Nivelul crește cu fiecare etapă care trece", a mai spus Pep.
Atât Crystal Palace - Manchester City (sâmbătă, 19:30), cât şi Manchester United - Liverpool (duminică, 18:30), se văd pe Eurosport 1.

Premier League este transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1.

Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50