Potrivit Bild, Mino Raiola, agentul lui Haaland i-a prezentat fotbalistului oportunitatea de a semna cu Chelsea. Anterior, impresarul afirmase că doar 10 formații din lume și-l permit pe jucătorul lui Dortmund, patru dintre ele fiind din Premier League, cel mai bun campionat al lumii.
Interesant e că vârful norvegian a spus imediat "pas" ofertei "albaștrilor", transmițându-i lui Raiola că nu ia în calcul să meargă la un club care nu poate câștiga Champions League. Tânărul atacant are foame de trofee și e sigur că are suficiente calități încât să ajungă la o formație deja formată, care să poată lupta de anul viitor pentru cel mai important trofeu inter-cluburi din lume. Chiar dacă lotul lui Tuchel e unul valoros, iar un atacant de careu pare a fi piesa lipsă din puzzle, Haaland nu e dispus să aștepte.
Foarte probabil la decizia rapidă a vârfului a contribuit și relația specială pe care o are cu Ole Gunnar Solskjaer, tehnicianul lui Manchester United. Dacă acest fapt a contat în hotărârea lui Haaland, atunci e de așteptat ca și Manchester City, formație care îl vrea în locul lui Aguero, să fie refuzată.
Premier League
Abraham nu mai intră în planurile lui Tuchel! Atacantul lui Chelsea, dorit de o rivală din Anglia
17/04/2021 LA 10:06

Tuchel primeşte 300 de milioane de euro de la Abramovich pentru transferuri

Tuchel a vorbit deja cu Abramovich despre achiziţii, iar rusul i-a promis că va avea mână liberă să aducă pe cine vrea, în limita a 300 de milioane de euro. Tehnicianul ştie că Olivier Giroud a îmbătrânit şi nu poate fi o soluţie pe termen lung. Deși eficient, Tammy Abraham este considerat prea limitat, nefiind un atacant care să marcheze peste 20-25 de goluri în fiecare sezon. Cum pe Werner îl vede în banda stângă, unde Pulisic se accidentează extrem de frecvent, Haaland era piesa lipsă dintr-un mecanism ce poate deveni aproape perfect. Doar că norvegianul a oprit din start negocierile, nemulțumit de "pedigreeul" european al grupării de pe Stamford Bridge.
Haaland solicită un salariu de 90 de milioane de euro brut pentru 5 ani. Ar însemna 18 de milioane de euro pe sezon, 9 net pentru jucător. Salariul său va fi mai mare decât cel de la Dortmund, acolo unde jucătorul de 20 de ani câştigă aproximativ 4 milioane de euro/sezon. Această sumă de bani ar putea fi achitată cu uşurinţă de către formațiile mari, sau chiar mărită în funcţie de interesul altor cluburi dispuse să-i ofere acest salariu.
După confruntarea de foc cu United, de pe Stamford Bridge, încheiată 0-0, Chelsea are în față o altă înfruntare de 5 stele, cu impact major în perspectiva obținerii biletelor de Champions League. Joi, băieții lui Tuchel merg pe Anfield pentru disputa cu Liverpoo, transmisă în direct de Eurosport 1 și Eurosport Player, de la 22:15.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/03/01/3004176.jpg
Champions League
Thomas Tuchel a declarat, fără menajamente, pe cine vrea adversar în semifinalele Champions League
14/04/2021 LA 10:52
Champions League
Cotele la câștigarea Champions League, după ce Bayern a fost eliminată din competiție
14/04/2021 LA 05:28